Groupe Atlantic, Türk havalandırma şirketi Eneko ile ortaklığını güçlendiriyor

Groupe Atlantic, çevre dostu havalandırma çözümleriyle tanınan ve uzun süredir iş ortaklığı yaptığı Türk şirketi ENEKO'ya, stratejik bir yatırım yaptığını duyurdu. Bu stratejik ortaklık, ENEKO'nun çevre dostu ürün portföyünü ve pazardaki konumunu önemli ölçüde geliştirmenin yanı sıra, markanın operasyonel bağımsızlığını güçlendirmeyi hedefliyor.

Haber Merkezi |

Groupe Atlantic ile ENEKO arasındaki bu stratejik adım, Atlantic’in havalandırma sektöründeki etkinliğini artırma ve Avrupa’daki konumunu pekiştirme amacına da hizmet ediyor.

Satın alma stratejisinin temel taşlarından biri havalandırma olan Groupe Atlantic, son yıllarda Benelüks bölgesine havalandırma ürünleri tedarik eden Hollanda merkezli Orcon (2017) ve Belçika’da havalandırma ürünleri distribütörü olan Ventiline (2021) gibi, pazardaki kilit oyuncuları satın alarak uluslararası alanda büyümeye devam ediyor.

Türkiye, kritik bir rol üstlenecek

Bu stratejiyi havalandırma sektöründeki satışlarını orta vadede iki katına çıkarma hedefiyle planlayan grup, Türkiye'nin önemli bir üretim üssü olma potansiyelini göz önünde bulundurarak, yerel pazardaki fırsatları değerlendirmeyi amaçlıyor. Türkiye, hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlar için önemli ve karlı bir üretim merkezi olma potansiyeliyle, grubun stratejisinde kritik bir rol üstlenecek.

"Eneko, bizi hedeflerimize ulaştıracak"

Eneko iş birliğinin, stratejik hedefleri için ideal bir seçim olduğunu vurgulayan Groupe Atlantic Genel Müdürü Damien Carroz, "Güçlü pazar varlığı, köklü markası ve Ar-Ge bilgi birikimiyle Eneko, gelecekteki hedeflerimize ulaşmamız için gerekli tüm temellere sahip" ifadelerini kullandı.

"Birlikte önemli adımlar atacağımıza eminiz "

Bu iş birliğiyle üretim hacmini arttırmayı hedeflediklerini belirten Eneko Başkanı Ufuk Uğural, "Groupe Atlantic’in, pazarda daha rekabetçi bir konuma gelerek büyüme hedeflerimize önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu iş birliği sayesinde, üretim hacmimizi arttırmanın yanı sıra, teknolojimizi geliştirmek ve operasyonel verimliliğimizi daha da yükseltmek için birlikte önemli adımlar atacağımıza eminiz" dedi.

Sayıştay raporunda ortaya çıktı! Sivil havacılık alarm veriyor! Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın En düşük emekli aylığına enflasyon ayarı! İyileştirme masada Kredi ile araç alacaklar dikkat! Faiz düşüşü için ilk sinyal geldi iPhone’a yapay zeka dopingi! Tarih belli oldu, sınırlı sayıda telefonda desteklenecek İETT'den dört ilçeye yeni hat ve 1662 ek sefer