Google'ın Anthropic ile ortaklığına rekabet soruşturması

İngiltere, Google'ın bağlı olduğu Alphabet'in yapay zeka girişimi Anthropic ile ortaklığının piyasadaki rekabete etkilerine ilişkin soruşturma başlattı.

Haber Merkezi |

İngiltere, Google'ın yapay zeka girişimi Anthropic ile ortaklığına rekabet soruşturması başlattı.

İngiltere Rekabet ve Pazarlar Kurumu'nun (CMA) açıklamasına göre, kurum, Alphabet'in Anthropic ile ortaklığının İngiltere'de mal ve hizmetlere yönelik herhangi bir pazarda rekabetin önemli ölçüde azalmasına yol açıp açmayacağına ilişkin soruşturma başlatmaya karar verdi.

CMA, soruşturmaya yardımcı olmak üzere, ilgili tarafları konuya ilişkin katkı sunmaya davet etti ve bu kapsamda ilk aşama için son tarihin 13 Ağustos olduğunu duyurdu. Google geçen yıl Anthropic'e 2 milyar dolar yatırım taahhüdünde bulunmuştu.

Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü! Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak: Piyasalar ne bekliyor? “Fed’in faiz indirimi Kamala Harris’i ABD’nin 47. Başkanı yaptı”