Google, İngiltere'de haber ödemelerine başlıyor

Google, İngiltere'de News Showcase ürününü piyasaya sürdüğünü ve bunun şirketin artık ülkedeki haber içeriği için ilk kez ödeme yapacağı anlamına geldiğini duyurdu.

Haber Merkezi |

Google, The Financial Times ve Reuters’ın da arasında olduğu 120 İngiliz yayınla imzaladığı anlaşmaya göre, Google News Showcase'e söz konusu kaynaklardan yansıyan haberler için lisanslama ücreti ödeyecek. Yayıncılara yapılacak ödemeler raporlamalar sonucu belirlenecek.Kullanıcılar Google News veya Google Discover'a tıkladıklarında, yayıncının sitesindeki tam makaleye yönlendirilecek.

Google İngiltere ve İrlanda'nın başkan yardımcısı ve genel müdürü Ronan Harris "Yeni ürün deneyimimiz ve haberler için lisanslama programımız olan Google News Showcase, İngiltere'deki yerel, ulusal ve bağımsız yayıncılarla birlikte kullanıma sunulmaya başlayacak"dedi.

Asgari ücret, emekli, memur zammı ne kadar olacak? Erdursun açıkladı Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Dünyanın en zengin adamıydı: Serveti 9 ayda 30 milyar dolar eridi! Ekrem İmamoğlu'ndan 'ahmak davası' açıklaması: Tam bir sefillik 'Devlet büyükleri Togg’u neden makam aracı olarak tercih etmiyor?' İkinci el otomobil satışında yeni dönem başlıyor