Google bölünme haberi Alphabet hisselerini düşürdü

Küresel piyasalarda da düşüşe neden olan gelişmeler, Google’ın çatı kuruluşu olan Alphabet hisselerini de etkiledi. ABD'nin Google'ı parçalamayı düşünmesinin ardından hisseler düştü.

Haber Merkezi |

ABD Adalet Bakanlığı'nın Google'ı parçalamayı düşündüğü haberlerinin ardından Google'ın çatı şirketi olan Alphabet'in hisseleri değer kaybetti.

Alphabet hisseleri seans öncesi işlemlerde yüzde 1,37 değer kaybederek 162,13 dolara geriledi.

Ağustos ayında Google'ın antitröst yasasını ihlal ettiğine ve çevrimiçi aramada yasadışı tekelini sürdürdüğüne karar verilmesinin ardından, ABD Adalet Bakanlığı'nın mahkemeden Google'ın Chrome tarayıcısı ve Android işletim sistemi gibi işlerinin bir kısmını elden çıkarmasını isteyebileceği, Google'ın arama motorunun yeni cihazlarda varsayılan olarak ayarlanması için şirketlere yaptığı ödemelerin sonlandırılmasını talep edileceği haberleri satışta etkili oldu.

Ekmek fiyatlarına zam gelecek mi? Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı açıkladı Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete’de Sur canisi Semih Çelik babasına sormuş: Seni nasıl öldüreyim? Aldi'nin Türk ailesi temalı reklamı tartışma konusu oldu Sayıştay raporunda ortaya çıktı! Sivil havacılık alarm veriyor!