Geberit, Türkiye’de duvarın önüne geçiyor

İsviçre merkezli tesisat firması Geberit, Türkiye’deki ürünlerin sayısını artırıyor. Bugüne kadar duvarın arkasında kullanılan gömme rezervuar ve boru ürünleriyle pazarda yer alan firma, yeni yılda vitrifiye ürünleriyle de pazarda yer alacak.

Leyla İlHAN

Pazarda gömme rezervuarları ve yağmur suyu drenaj borularıyla tanınan İsviçre merkezli tesisat firması Geberit, şimdide duvarın önüne geçen ürünlerini piyasaya sunuyor.

Bu amaçla banyolarda kullanılan vitrifiye ürünlerini de satmaya başlayacak olan şirket, yeni ürünlerini 2020 yılı itibarıyla piyasaya sunacak. Yeni ürünlerin firmanın cirosuna yüzde 35 oranında katkı sağlaması bekleniyor. 1874’de İsviçre'de kurulan Geberit’in, Türkiye’de 17 yıldan bu yana faaliyetlerini sürdürdüğünü aktaran Geberit Türkiye Genel Müdürü Ufuk Algıer, 5 yıl öncesine kadar sadece gömme rezervuar ve boru alanında faaliyet gösteren grubun, sonrasında Kuzey Avrupa’nın banyo grubunda en baskın şirketlerinden olan Sanitec'i satın alarak banyo alanlarında kullanılan vitrifiye grubuna girdiğini söyledi.

“2019’u çift haneli büyüme ile bitiriyoruz”

Bunun dışında otel, AVM gibi genel alanlarda kullanılan fotoselli musluk bataryalarının da grubu dahil edildiğini aktaran Algıer, “Bu ürünlerden vitrifiye ürünlerini artık Türkiye’de satmaya başlayacağız. Böylece Türkiye’de de duvarın arkasından çıkarak önüne çıkmamızı sağlayacak ürünlerimizi Ocak 2020 itibarıyla satmaya başlayacağız” diye konuştu. Vitrifiye ürünlerinin Avrupa da cirolarını yüzde 50 artırdığını kaydeden Ufuk Algıer, bu oranın Türkiye’de ise kendilerine bağlı ihracat pazarlarıyla birlikte yüzde 35 oranında katkı sağlamasını beklediklerini ifade etti. Algıer, duvarın önüne geçişle birlikte ürünün görünür olduğunu, bunun da duvarın arkasındaki ürünlere göre estetik kaygısını öne çıkardığını söyledi.

2019 yılının zor bir yıl olduğunu, konut üretiminin geriye sardığını anlatan Ufuk Algıer, “Son döneme kadar konut kredi faizleri de yüksek seyrediyordu. Buna rağmen firma olarak bu yılı geçen yılın üzerinde yüzde 13 gibi çift haneli bir büyüme ile kapatacağız. Çünkü 2019’un zor bir yıl olarak geçeceğini düşünerek Türk Cumhuriyetleri’ne ihracat için çalışmalara başladık. Böylece bu pazarlarda hem proje hem de nihai tüketici tarafında hızlı aksiyonlar aldık. İhracat rakamlarımızı 2019’da euro bazında ikiye katladık. Bu bize pozitif büyüme getirdi” diye konuştu. Türkiye pazarında ise perakende kısmına daha fazla mesai harcamaya başladıklarını ifade eden Algıer, böylece perakende rakamlarını büyütmeyi başardıklarını söyledi.

Geberit’in ürün gamının çok geniş olmasına rağmen Türkiye’de 17 yıl boyunca daha spesifik ürün gruplarına odaklandıklarını ifade eden Ufuk Algıer, ”Bu kriz dönemi bizim diğer ürünleri görmemizi sağladı. Bu ürünleri de pazara sunarak cirolarımızı 2019’da pozitif etkileyen bir süreç yaşadık” diye konuştu. Algıer, bu süreçlere ek olarak 2020 yılında pazara sunacakları duvar önü gruplarla birlikte yeni yıl içinde hem ihracat hem de yurtiçi pazar konusunda daha fazla heyecanlı olduklarını kaydetti.

Sayıştay raporunda ortaya çıktı! Sivil havacılık alarm veriyor! Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın En düşük emekli aylığına enflasyon ayarı! İyileştirme masada Kredi ile araç alacaklar dikkat! Faiz düşüşü için ilk sinyal geldi iPhone’a yapay zeka dopingi! Tarih belli oldu, sınırlı sayıda telefonda desteklenecek İETT'den dört ilçeye yeni hat ve 1662 ek sefer