Facebook adını Meta olarak değiştirdi

Sosyal medya devi Facebook, Perşembe günü şirket adını Meta olarak değiştireceğini duyurdu.

Haber Merkezi |

Facebook Connect artırılmış ve sanal gerçeklik konferansında duyurulan isim değişikliği, şirketin sosyal medyanın ötesinde artan hedeflerini yansıtıyor.

Yeniden markalaşma, şirketin geçtiğimiz ay boyunca ifşacı Frances Haugen’in bir dizi haber raporunu ortaya koymasından sonra geldi.

Mark Zuckerberg, Facebook’u değil bundan sonra Metaverse’ü öne çıkaracaklarını belirtti. Ancak Facebook ortadan kalkmayacak. Facebook artık bir sosyal medya şirketi/mecrası olarak kalacak, her şeyin başındaki tek isim ise Meta olacak.

Meta ismi Instagram gibi diğer uygulamalarda yer alacak.

Metaverse kullanıcılarını sanal gerçeklik dünyasına bağlayacak. Artırılmış sanal gerçeklik ile kullanıcılar sanal dünyada etkinliklere katılıp deneyimler yaşayabilecek.

Zuckerberg, şirket logosunu tanıtırken, “Eskiden klasik araştırmaları severdim, Meta kelimesi de ‘sonra’ anlamına gelen yunanca kelimeden geliyor. Bu kelime benim için, her zaman başka bir şey inşa edebileceğiniz gerçeğini sembolize ediyor” ifadesini kullandı.

Metaverse sanal evreni işaret ediyor. Zuckerberg’e göre yeni marka, şirketin dikkatini, insanın ekranlardan vazgeçeceği ve sanal gerçeklikte var olmanın etkisini yaşayacağı metaverse üzerinde yoğunlaştırıyor.

Öte yandan Facebook kendi sanal evrenini yaratacak. Zuckerberg bugünkü sanal toplantıda henüz piyasaya sürülmemiş Horizon ile ilgili ipuçları verdi. Platform iş ve eğlence amaçlı kullanılacak.

Şirket, sanal evren üzerinde dijital oyun oynanabileceğini belirtti. Zuckerberg, Rockstar Games'in Oculus sanal gerçeklik gözlükleri için GTA San Andreas'ın yeniden tasarlandığını açıkladı.

Facebook Horizon eğitim amaçlı da kullanılabilecek. Facebook içerik üreticilerine 150 milyon dolar yatırım yapacağını söyledi.

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor! İşte başvuru tarihleri Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Ankaralılar dikkat! Bu yollar trafiğe kapatılacak Yargıtay kararı: Emeklilerin kredi ödemeleri maaşlarından kesilemez 11 kente kuvvetli yağış uyarısı Aydın Doğan Vakfı'ndan açıklama: Kağıt üzerinde kalmıştı