Exxon, Avustralya rafinerisini kapatacak

ABD merkezli çokuluslu petrol ve doğalgaz şirketi Exxon Mobil, ülkenin en küçüğü olan Avustralya'daki 72 yıllık Altona rafinerisini kapatacağını açıkladı.

Haber Merkezi |

Exxon Mobil, rafinerileri pandemi döneminde düşük taleple boğuşurken Avustralya'daki Altona rafinerisini bir yakıt ithalat terminaline dönüştüreceğini belirtti. Avustralya Enerji Bakanı Angus Taylor “ExxonMobil’in Victoria’dan çıkma kararı oldukça hayal kırıklığına uğrattı” yorumunu yaparken, Exxon ise artık söz konusu rafinerisinde operasyonları ekonomik olarak sürdüremediği için bu kararı aldığını açıkladı. Exxon gelirleri geçen yıl yüzde 31 düşüşle 181.5 milyar dolara düşmüştü.

BP'nin Nisan ayına kadar Kwinana tesisini kapatmaya karar vermesinin ardından ABD petrol devinin bu kararıyla Avustralya’da yalnızca iki petrol rafinerisi kalacak. Ampol Ltd'nin de Lytton rafinerisinin geleceğini gözden geçirme sürecinde olduğu belirtilmişti.

Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete’de Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Sur canisi Semih Çelik babasına sormuş: Seni nasıl öldüreyim? Aldi'nin Türk ailesi temalı reklamı tartışma konusu oldu Sayıştay raporunda ortaya çıktı! Sivil havacılık alarm veriyor! En düşük emekli aylığına enflasyon ayarı! İyileştirme masada