Erdun Makine ‘hidrolik aktüatör’ü Türkiye’de üretecek

Erdun Makina İmalat Müdürü Yavuz Erdun ‘yerli ve milli’ üretim sloganıyla yola çıktıklarını ifade ederek, “Stratejik değer taşıyan pek çok sektörün ihtiyaç duyduğu hidrolik aktüatörü Türkiye’de üreten tek firmayız” dedi.

Hidrolik aktüatörü dünyada üreten 10 firmadan birisi olduklarına işaret eden Erdun Makina İmalat Müdürü Yavuz Erdun, “Türkiye’de ise bu ürünün imalatını yapan tek firmayız. Ar-Ge, tasarım ve imalatları tamamen Erdun Makine tarafından yapılan hidrolik aktüatörler, özellikle yüksek tork değeri istenen sistemlerde kullanılıyor” bilgisini verdi.

Projelerinin TÜBİTAK tarafından ‘Ar-Ge Başlangıç Destek Programı’ kapsamında desteklendiğini kaydeden Erdun, şunları söyledi: “Aktüatörlerimizin ana parça dökümü yerli bir firmada yapılıyor. Sonrasındaki tüm talaşlı imalatlar ise firmamız bünyesinde gerçekleştiriliyor. Kullandığımız sızdırmazlık ve yataklama elemanları yine yerli malı. Mümkün olduğunca yerli ürün kullanıyoruz ve yerli ürünlerimize güvenimiz tam. Ürünümüz; savunma sanayi, denizcilik, inşaat, madencilik, iş makineleri, platformlar, tünel makineleri, tarım makineleri, kar küreme araçları, kanal açma araçları ve benzeri birçok yerde kullanılıyor. Bu saydığımız tüm alanlarda, hidrolik aktüatörler bu zamana kadar hep ithal ediliyordu. Bizimle birlikte bu zorunluluk ortadan kalkacak.”

2017’de ilk prototipi üretti

Özellikle vana aktüatörleri satışı alanında önemli kazanımlar elde ettiklerini ifade eden Yavuz Erdun, başlangıçta ağırlıklı olarak denizcilik sektörüne malzeme temin ettiklerini söyledi.
Zamanla satış kanallarını artırdıklarına dikkat çeken Erdun, 2016 yılında hidrolik aktüatör üretimi için çalışmalara başladıklarının altını çizdi. Ar-Ge ve tasarım çalışmalarından sonra, 2017 yılında hidrolik aktüatörün ilk prototipini geliştirdiklerini ifade eden Erdun, “2017 yılında ilk prototipimizi yaptık. Hemen sonrasında üretime başladık. Bizim için müşteri memnuniyeti, düzgün ve kaliteli işler çıkarmak çok önemli. Bu nedenle hem satışını hem de imalatını yaptığımız ürünlerde kaliteye önem veriyoruz” açıklamasını yaptı.

2019 yılında savunma sanayisi için üretim yapan önemli firmalarla işbirliğine başladıklarını belirten Yavuz Erdun, bu alanda yerlilik oranının artırmak istediklerini söyledi.
Araç üstü ekipman sektörüne girişi yaptıklarını kaydeden Erdun, “Bu sektörde önemli bir potansiyel var. Bunu değerlendirmek istiyoruz” dedi.

Honda, 1,7 milyon aracını geri çağıracak Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bakan Bayraktar açıkladı! Kış saati uygulamasına geri dönülecek mi? Ekmek fiyatlarına zam gelecek mi? Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı açıkladı Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete’de Sur canisi Semih Çelik babasına sormuş: Seni nasıl öldüreyim?