Elektra Elektronik, 2020’de yeni pazarlara açılarak büyüyecek

Altı kıtada 60 ülkeye ihracat yapan Elektra Elektronik, 2020’de Güney Amerika, Asya Pasifik ve Kuzey Afrika ülkelerine açılmayı planlıyor.

Türkiye elektronik sanayiinin önde gelen markalarından Elektra Elektronik, “Atılım Yılı” ilan ettiği 2019’u bir önceki yıla göre yüzde 20 büyüyerek 37 milyon TL ciro ile kapattı. 2019’da fabrikasını büyütme kararı alıp kapasitesini iki katına çıkaran Elektra Elektronik, odağını yeni pazarlara çevirerek büyümeyi sürdürmeyi ve 2020 yılını 40 milyon TL ciro ile kapatmayı planlıyor. 6 farklı kıtada 60’a yakın ülkeye yerli ve milli trafo ve elektronik ürün ihracatı gerçekleştiren şirket, yeni yatırımıyla birlikte ihracat pazarlarına Amerika’yı da ekledi. 2020’de ihracat hacmini yüzde 10 artırarak toplam ihracat oranını yüzde 70’e çıkarmayı hedefleyen Elektra Elektronik, Güney Amerika, Asya Pasifik ve Kuzey Afrika ülkelerine de açılmayı hedefliyor. 2019’da Ar-Ge yatırımlarını artıran şirket, 2020’de Ar-Ge Merkezi kurulum sürecini de başlatmayı amaçlıyor. 2019 yılını değerlendirerek 2020 yılı hedeflerini aktaran Elektra Elektronik Genel Müdürü Emin Armağan Şakar, “Türkiye ve dünya ekonomileri açısından zor bir sene olan 2019’u şirketimiz için Atılım Yılı ilan ederek yaptığımız yatırımlar ve yeni pazar açılımları ile beklentilerin üzerinde bir yıl geçirdik. Almanya’daki şirketimiz ve Çin’deki satış ofisimizden sonra Mayıs ayında Amerika’da da satış ofisimizi açtık. Fabrikamızı büyüterek üretim kapasitemizi artırdık. Elektra Elektronik olarak pozitif bir tablo ile 2019 yılını kapatırken, 40. yılımızı kutlayacağımız 2020’de başarı grafiğimizi daha da yükselterek büyümemizi sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yaklaşık 40 yıl önce İstanbul Esenyurt’ta transformatör (trafo) üretmek amacıyla kurulan Türkiye elektronik sanayisinin öncü markası Elektra Elektronik, ‘atılım yılı’ ilan ettiği 2019’da geçen yıla göre yüzde 20 büyüyerek 37 milyon TL ciro elde etti. 2020 yılında yeni yatırım ve ihracat planları doğrultusunda büyüme ivmesini artırmaya odaklanan Elektra Elektronik, yeni yılda 40 milyon TL ciro hedefliyor. Altı kıtada 60’a yakın ülkeye yerli ve milli trafo ve elektronik ürün ihracatı gerçekleştiren şirket, 2020’de Güney Amerika, Asya Pasifik ve Kuzey Afrika ülkelerine açılıp ihracat hacmini yüzde 10 artırarak cirosu içindeki toplam ihracat oranını yüzde 70’e çıkarmayı planlıyor.

2010 yılından itibaren Ar-Ge’ye yaptığı yatırımlarla öne çıkan Elektra Elektronik, yeni yılda sanayi-üniversite işbirliği projeleri neticesinde “Elektra Elektronik Ar-Ge Merkezi” kurulum sürecini başlatmayı ve yatırımlarına hız kesmeden devam etmeyi amaçlıyor.

Büyüttüğü fabrikada üretimi artıracak

Elektra Elektronik olarak üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranı açısından Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektörünün lider firması konumunda olduklarını ifade eden Elektra Elektronik Genel Müdürü Emin Armağan Şakar; 2019 yılında üretim kapasitesini artırmaya yönelik yaptıkları yatırımla yeni yılda üretim hacimlerini büyütmeyi hedeflediklerini belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye ve dünya ekonomisindeki zorlu şartlar ve karamsar havaya rağmen şirketimiz için ‘atılım yılı’ ilan ettiğimiz 2019’u verimli geçirdik. Almanya’daki şirketimiz ve Çin’deki satış ofisimizden sonra Mayıs ayında Amerika’da da satış ofisimizi açtık. Fabrikamızı büyüterek üretim kapasitemizi ikiye katladık. Bu sayede 40’ıncı yılımızı kutlayacağımız 2020’de üretim artırmayı, hızlı ve esnek üretimle ürün teslim sürelerini kısaltmayı ve pazardaki güçlü konumumuzu sürdürmeyi hedefliyoruz. Büyümenin etkisiyle üretim, satış ve Ar-Ge departmanlarımızda istihdamı artırmayı planlıyoruz.”

Ciro içindeki ihracat oranını yüzde 70’e çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Şakar, “Türkiye’de kendi sektöründe Amerika’ya ihracatı mümkün kılan UL Belgesi’ne sahip sektöründe tek firmayız. Bugün 6 kıtada 60’a yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. 2019’da yeni yatırımımızla birlikte ihracat pazarlarımıza Amerika’yı da ekledik. 2020 yılı içinse Güney Amerika, Asya Pasifik ve Kuzey Afrika ülkelerini yakın markajımıza almış durumdayız. Hedefimiz ihracat yaptığımız ülke sayısını artırarak ihracat hacmimizi yüzde 10 oranında büyütmek. Ar-Ge yatırımlarımızın dönüşlerini de 2020’de alacağımıza inanıyor ve bu sayede pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

“Yeni ürünümüzün ileri sürümleri için Ar-Ge’ye devam ediyoruz”

Sanayicilerin yüksek meblağlarda reaktif güç cezası ödemelerini önleyen ve işletmelerdeki elektronik cihazların ömrünü uzatan yeni nesil ürünleri aktif harmonik filtreyi yeni dönemde de ön plana çıkarmayı hedeflediklerini belirten Şakar, “Uzun Ar-Ge çalışmaları sonucu geliştirdiğimiz aktif harmonik filtre ürünümüzde, uzaktan izleme ve online bağlantı gibi detaylarda yazılımsal ve teknolojik geliştirmeler yapmayı planlıyoruz. Ayrıca ürünümüzün ileri sürümleri için de Ar-Ge çalışmalarımız devam edecek” dedi. Sanayicileri enerji kalitesinin önemi konusunda bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirdikleri seminerleri 2020’de artırmayı planladıklarını söyleyen Şakar, özellikle Anadolu illerinde mühendislere yönelik eğitim çalışmalarını hızlandıracaklarını ifade etti.

Yalancı bahar bitti, İstanbul'a kar yağacak mı? Uzmanı yanıt verdi Borsada servet inşasının formülü uzun vadeli yatırım İthal bir alkol grubuna zam geldi AK Parti'de büyük kongre öncesi ekip kurulacak, tüzük değişecek İtalyan Bakan duyurdu! Baykar Avrupalı savunma devi ile masaya oturuyor Yazar Selim İleri son yolculuğuna uğurlandı