Çimsa, ilk yarıda kârını yüzde 63 artırdı

Çimsa, yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre net kârını yüzde 63 artırarak 23 milyon TL’den 38 milyon TL'ye çıkardı.

Sabancı Holding iştiraki Çimsa, sürdürebilir büyüme hedefi kapsamında yürüttüğü çalışmalarla satış, kârlılık ve ihracatta yılın ilk yarısında başarılı bir grafik çizdi. Yılın ilk yarısında 972 milyon TL satış gerçekleştiren Çimsa, net kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 63 oranında artırarak 23 milyon liradan 38 milyon liraya çıkardı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Çimsa CEO'su Ülkü Özcan, Çimsa’nın piyasalardaki risk ve fırsatları yakın takip etme ve güçlü planlama yönetimi sayesinde yılın ilk yarısında başarılı bir performans sergilediklerini aktardı. Çimsa olarak yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre net satışlarımızı yüzde yüzde 20 artırarak 972 milyon TL’ye çıkardıkları bilgisini veren Özcan, "Aynı dönemde net kârımızı da yüzde yüzde 63 artarak 23 milyon TL’den 38 milyon TL seviyelerine taşıdık. Çimento ihracatımız da geçen senenin aynı dönemine göre yüzde yüzde 25 arttı. Bu sonuçlar bize gösterdi ki şirketimiz tüm hedefleriyle örtüşen mali ve operasyonel bir başarıya imza attı.” ifadelerini kullandı.

TÜSİAD Başkanı Turan: Önceliğimiz, ekonomik istikrar ve güven tesisi Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Ev almak isteyenler en karlı yolu buldu! Akın akın kredi çekiyorlar Cem Garipoğlu'nun öldüğüne neden inanılmıyor? Epözdemir yanıtladı... Coca-Cola’ya zam geliyor! Tarih belli oldu: İşte zamlı kola fiyatları Türkiye’nin en zengin 28 iş insanı belli oldu! Forbes açıkladı, liste güncellendi: