“Çalışmalarımız ile insana dokunuyoruz”

Ar-Ge ve ileri teknoloji destekli ürünlerle otomotiv sektörünün vazgeçilmezleri arasında yer alan Küçükoğlu Holding, sosyal sorumluluk projeleri ile sağlıktan eğitime, çevreden kültüre kadar birçok alanda toplumsal dokunuşlara imza atıyor.

Zehra Oruç |

İstanbul, Bursa, Kocaeli, Adapazarı ve Slovenya'nın Koper şehrindeki toplam 90 bin metrekare alanda, dünyanın otomotiv devleri için orijinal parça üreten Küçükoğlu Holding, bin 500 kişiye istihdam sağlıyor. Sıfır ve ikinci el araç alım satımı, servis ve bakım hizmetleri, sigorta ve inşaat sektörlerinde de faaliyet gösteren ve bilişim sektörüne girmeye hazırlanan Küçükoğlu Holding’in İnsan Kaynakları Grup Başkanı Yahya Erçetin, ekonomik faaliyetlerin yanı sıra sosyal etkinlik projeleriyle de Türkiye’ye değer kattıklarını söyledi. Toplumsal yaşama destek amacıyla çeşitli alanlarda, kişi ve kuruluşlarla işbirliği yaparak sosyal sorumluluk projelerini yaşama geçirdiklerini açıklayan Erçetin, söz konusu projeleri holding çalışanları ile birlikte gerçekleştirerek farkındalık yarattıklarını belirtti.

“Önceliğimiz sağlık…”

Yaptıkları projelerin insan odaklı olduğunu ve işbirliği yaptıkları kuruluşlar aracılığı ile başta eğitim ve sağlık konuları olmak üzere birçok konuda topluma ve insana dokunuşları hedeflediklerini kaydeden Yahya Erçetin, şunları kaydetti: “Kanser tedavisi gören çocuklara ve ailelerine yardımı hedefleyen LÖSEV; savaş, göç, doğal afet, aile kaybı gibi nedenlerle travma yaşayan çocuklara ve gençlere destek sağlayan Maya Vakfı destek olduğumuz en önemli kuruluşlardır. Her yıl aralık ayında Holding şirketlerimizden TOKSAN, LÖSEV ile işbirliği yaparak hediye stantları açıyor. Stantlarda şirketlerimizdeki gönüllüler görev alıyor. Burada hediye satışı ve kilitli kumbara dağıtımı yapılıyor. Satışlardan elde edilen gelir LÖSEV’e bağışlanıyor. Büyük kayıplar ve acılar nedeniyle travma yaşayan çocukları ve gençleri geleceğe hazırlayan Maya Vakfı da, maraton koşularına katılarak destek verdiğimiz bir diğer kuruluştur.”

Olası meslek hastalıklarını oluşmadan önlüyor

Öte yandan, ‘Önce Sağlık’ sloganıyla sağlık projeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Yahya Erçetin fabrikalarındaki çalışma istasyonlarının ergonomik olarak geliştirilmesini hedefleyen bir proje yürüttüklerini söyledi. Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tülin Gündüz yönetiminde yürütülen proje ile fabrikalarda, gereksiz ve çalışanı yoran hareketleri ortadan kaldırarak iş istasyonlarını daha rahat çalışılabilir hale getirildiğini söyledi. Erçetin,” İnsana yatırım, geleceğe yatırımdır prensibiyle yaptığımız projemiz ile çalışanlarımızın ileriki yıllarda kas-iskelet sistemi hastalıklarına yakalanma riski önemli derecede azalmayı hedefliyoruz. Hem imalat alanlarında, hem de ofis alanlarında yapılan ergonomik risk analizleri ile akademik ve sistematik bir şekilde ilerleyerek geleceğin fabrikalarını oluşturma yolunda çalışıyoruz. Bunlara ilave olarak; holding çalışanlarımızın eğitim, bilinçlendirme ve tedavi imkânlarının sunulduğu projelerimiz var. Çalışanlarımızın lumbago, prostat ve meme kanseri hastalıklarının erken teşhisi için belirli periyotlar ile sağlık taramaları yapıyoruz” şeklinde konuştu. Yahya Erçetin, Küçükoğlu Holding bünyesinde kısa süre önce bir endüstriyel psikolog istihdam etmeye başladıklarını da söyledi. Erçetin ayrıca holding çalışanlarının tamamına Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ve Hayata Devam Sigortası yaptırdıklarını da sözlerine ekledi.

Öğrencilere burs ve cihaz yardımı

Yahya Erçetin, sosyal sorumluluk projeleri arasında eğitime ve çevreye desteğin de önemli yer tuttuğunu vurguladı. TAYSAD’ın (Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği) düzenlediği ‘Atma Değerlendir’ kampanyasına katılarak fabrikalarımızda kullanım dışı kalan ölçüm cihazlarını mesleki eğitim kurulumlarında okuyan öğrencilere bağışladıklarını belirten Erçetin, ayrıca Türk Eğitim Vakfı (TEV) aracılığı ile lise, üniversite, doktora ve yüksek lisans öğrencilerine burs verdiklerini dile getirdi. Erçetin, 5 yıldır TEMA Vakfı’nın ağaçlandırma kampanyalarına katılarak Küçükoğlu Holding çalışanlarının binlerce fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi.

Sosyal sorumluluk projelerinde çalışanların rolü büyük

Yahya Erçetin; eğitim, sağlık ve çevre alanındaki faaliyetlere desteği Küçükoğlu Holding çalışanları aracılığı ile gerçekleştirdiklerinin altını çizerken, "Çalışanlarımızı, sosyal sorumluluk projelerimizin gerçekleştirilmesinde ön plana koyuyoruz. Topluma ve insana yapılan küçük dokunuşlarla hayata değer katıyoruz. Çalışanlarımızı, sosyal destek projelerinde bilinçlendirirken, bu alanlarda farkındalıklarını arttırmayı hedefliyoruz" dedi. Erçetin ayrıca, sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirirken, kurum içine yönelik çalışmaları ihmal etmediklerini de dile getirdi. Holding çalışanları için sağlık, eğitim, turizm ve kişisel bakım hizmeti sunan kuruluşlarla, kurumsal indirim anlaşması imzaladıklarını açıklayan Yahya Erçetin, ayrıca holdinge bağlı tüm şirketlerde şartları uyan çalışanlar için esnek çalışma saatleri uygulaması ile çalışanlara destek olduklarını sözlerine ekledi.

İş dünyası zam için harekete geçti! Asgari ücret tartışmaları başladı Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte masadaki rakamlar Fed tutanakları: Üyelerin büyük çoğunluğu faiz indirimini destekledi Honda, 1,7 milyon aracını geri çağıracak Bakan Bayraktar açıkladı! Kış saati uygulamasına geri dönülecek mi?