Borusan Limanı, 2022’deki yatırımların etkisiyle büyüyecek

Genel kargo operasyonlarında 3,4 milyon ton, konteyner operasyonlarında 130 bin TEU, araç operasyonlarında ise 170 bin adet hacim ile geçen yılı kapatan Borusan Limanı’nın Genel Müdürü Hamdi Erçelik, 2022 yılında tamamladıkları kapalı depo yatırımı ve saha kapasitesi artışı ile 2023 yılında büyüyeceklerini söyledi.

Haber Merkezi |

Borusan Grup şirketlerinden Borusan Limanı, genel kargo, konteyner ve araç olmak üzere üç farklı faaliyet alanında hizmet veriyor. Hayata geçirdiği projelerde iklim, insan ve inovasyon başlıklarını önceliklendirdiklerini söyleyen Borusan Limanı Genel Müdürü Hamdi Erçelik, “Sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda iş hacmimizi artırırken karbon ayak izini de azaltarak çevreyi korumayı hedefliyoruz” dedi.

Borusan Limanı’nın 2022 yılını değerlendiren Erçelik, kurum olarak genel kargo faaliyet alanında özellikle Türkiye’de ve Avrupa’da artan rüzgâr enerjisi yatırımlarının proje kargo faaliyet alanlarına olumlu etkilerini gördüklerini belirtti.

Bu alanda uzun yıllara dayanan operasyonel yetkinlikleri ve özel ekipmanları sayesinde kendi hinterlandlarında tercih edildilklerini ifade eden Erçelik, 2022 yılını genel kargo operasyonlarında 3,4 milyon ton, konteyner operasyonlarında 130 bin TEU, araç operasyonlarında ise 170 bin adet hacim ile kapattıklarını söyledi. Erçelik, konteyner faaliyet alanında belirledikleri hedeflere paralel iş hacmi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Borusan Limanı olarak genel kargo faaliyet alanında sahip oldukları tecrübe, terminal sahası, ekipman, güçlü IT altyapısı ve 3PL, gümrük entegrasyonları ile Gemlik bölgesinde öne çıktıklarını dile getiren Erçelik, “Gemlik bölgesi ve yakın hinterlanttaki tüm proje kargo yüklerini elleçleyebilen ve bu alanda tercih edilen liman olma özelliklerini korumaya ve geliştirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

2’nci yarıda kuvvetli yükseliş bekliyoruz

Özellikle hâlâ devam eden Ukrayna-Rusya krizi sebebiyle sektörün bir miktar gerilemeye başladığını aktaran Erçelik, “Küresel resesyonun devam etmesi ile navlundaki düşüşün devam edeceği, konteynerizasyonun artacağı buna bağlı olarak da genel kargo yüklerinde azalış olacağını öngörüyoruz.

Çelik sektöründe de 2023 yılında daralma olacağı beklentisi var. Navlunun da etkisiyle özellikle ilk 6 aylık dönemde kısmen durgunluk sonrasındaki ikinci 6 aylık dönemde ise kuvvetli bir yükseliş olacağı beklentisi ile planlamalarımızı yapıyoruz.

Sektördeki bu dalgalanmalara rağmen 2022 yılında tamamladığımız kapalı depo yatırımı ve saha kapasitesi artışı ile 2023 yılı için müşterilerimize daha fazla fayda yaratacağımız bir yıl olacak diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Yollarda eski otomobil tehlikesi! Zombi araçlar kazalarda can alıyor Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın GSS borcu olanlara sağlık hizmeti yok! 31 Aralık son gün Kredi ve kredi kartı yapılandırması başladı: Faiz oranı ne? Demirtaş'tan Destici'ye tepki: Vatandaşlığı iptal edilsin İş yeri kiraları yüzde 70 arttı! Şişli, Beyoğlu, Kadıköy’de makas açılıyor