BİM CFO'su Dortluoğlu: Yabancı sermaye kısıtlı geliyorsa durup düşünmeliyiz

BİM İcra Kurulu Üyesi ve CFO'su Haluk Dortluoğlu, yabancı yatırımcının tercihlerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Sermayenin bol olduğu bir ortamda Türkiye'ye yabancı sermaye bu kadar kısıtlı geliyorsa durup düşünmemiz lazım" ifadesini kullandı.

Haber Merkezi |

BİM CFO'su Haluk Dortluoğlu, yabancı yatırımcının borsadan çıkışının BİM’i de etkilendiğini ve şirket hissedarlarının ellerindeki hisse değerinin yüzde 5'i kadar temettü alacaklarını açıkladı.

BİM İcra Kurulu Üyesi ve CFO'su Haluk Dortluoğlu, şirketin geçen yıl pandemi dönemindeki performansı ve şirket hisseleri hakkında Bloomberg HT’ye değerlendirmelerde bulundu.

Yabancı yatırımcının tercihlerine ilişkin Dortluoğlu,  "Sermayenin bol olduğu bir ortamda Türkiye'ye yabancı sermaye bu kadar kısıtlı geliyorsa durup düşünmemiz lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Perakendede serbest piyasanın işlemesine izin verilmesi gerekliliğinin altını çizen Dortluoğlu, perakende sınırlamalarının Türk insanının refahına zarar vereceğini söyledi.

Haluk Dortluoğlu, şirketin salgın döneminde kesintisiz hizmet vermesinin finansalları olumlu etkilediğini, trafikte yüzde 9'luk düşüşe karşılık, yüzde 42'lik sepet büyümesi yaşandığını söyledi.

BİM dördüncü çeyrekte 825 milyon lira ile beklentilerin üzerinde kâr açıklamıştı.

Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar Kredi kartından nakit çekemeyen çözümü böyle buldu: 1 yılda katlandı