Apple’a Londra’dan dava

Apple’a yaklaşık 20 milyon kullanıcıdan fazla ücret alması sebebiyle Londra’da dava açılıyor.

Haber Merkezi |

Tüm dünyada davalarla mücadele eden ABD’li teknoloji devi Apple’a bir dava da Londra’da açıldı.

Davacılar, konuya ilişkin açıklama yaparak Apple’ın yüzde 30 olan ücretinin yüksek olduğunu ve yaklaşık 20 milyon İngiliz kullanıcıdan yüksek ücret alındığını belirttiler. Açılan davada, Apple’ın İngiliz IPhone ve IPad kullanıcılarının yıllardır fazla ücret ödeyerek oluşan zararlarını telafi etmesi isteniyor.

Apple’ın 2.1 milyar dolar tazminat ödeyebileceği tahmin ediliyor.

Londra’daki Kings College’tan Profesör Rachael Kent Apple’ın sanal mağazada hakimiyetini kötüye kullandığını ve bu durumun ülkedeki müşterileri olumsuz etkilediğini söyledi.

Apple sene başında App Store’da faaliyet gösteren geliştiricilerden aldığı komisyonu yüzde 30’dan yüzde 15’e düşürmüştü.

Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar