Anadolu Efes, Merter'deki arazisini 270 milyona sattı

Anadolu Efes'in, 2017 yılında üretime son verdiğini açıkladığı İstanbul Merter'deki fabrika arazisi 270 milyon TL karşılığında Nata İnşaat'a sattı.

Anadolu Efes Merter’deki arazisini Nata İnşaat’a sattı. Şirket KAP’a yapılan açıklamada, şirket aktiflerinin değerlendirilmesi için yapılan satıştan 265 milyon lira kâr edildiğini belirtti.

Anadolu Efes’ten KAP’a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Şirketimize ait İstanbul İli, Bahçelievler İlçesi, Osmaniye Mahallesi’nde bulunan 222 ada 23 nolu parsel ve 222 ada 24 nolu parsel olarak kayıtlı bulunan toplam 120.657 metrekare taşınmazın satışa konu edilmesi amacıyla Şirket yönetimine yetki verilerek başlanmış olan çalışmalar neticelendirilmiş olup, söz konusu satış 04.12.2019 tarihinde 270.000.000 TL bedelle gerçekleşmiştir."

"Gelir, işletme faaliyetlerinde değerlendirilecek"

Açıklamada satışın amacı ve sağlanan maddi kaynağın kullanılacağı alanlarla ilgili de "Satış amacı, atıl kaynakların işletme faaliyetlerine kazandırılması olup ortaklığın faaliyetlerine olumlu etkisi olacaktır. Sağlanacak nakit işletme faaliyetlerinde kullanılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Sayıştay raporunda ortaya çıktı! Sivil havacılık alarm veriyor! Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın En düşük emekli aylığına enflasyon ayarı! İyileştirme masada Kredi ile araç alacaklar dikkat! Faiz düşüşü için ilk sinyal geldi iPhone’a yapay zeka dopingi! Tarih belli oldu, sınırlı sayıda telefonda desteklenecek İETT'den dört ilçeye yeni hat ve 1662 ek sefer