Ajet, İstanbul’dan Kızıldeniz’e turizm kanalı açtı

Başkent Kahire’nin ardından Mısır’ın Kızıldeniz kıyısında yükselen tatil merkezleri Şarm El Şeyh ve Hurgada’ya direkt sefer başlatan Ajet, Kuzey Afrika’nın öne çıkan turizm destinasyonlarına ulaşımda önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor.

Haber Merkezi |

TALİP AKTAŞ / ŞARM EL ŞEYH

Türkiye’nin yeni havayolu şirketi THY iştiraki AJet, yurtdışı uçuş ağını genişletiyor. 1 Ekim itibarıyla Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Balkanlar’a uzanan 8 yeni dış hatta seferlerini başlatan şirket, 32 ülkede 54 ayrı noktaya uçan AJet, yurt içi dahil toplam uçuş sayısını 95’e çıkardı.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Ağustos ayı başında Mısır’ın başkenti Kahire’ye uçuş başlatan Ajet, Ekim ayı başında da ülkenin Kızıldeniz kıyısındaki gözde tatil merkezleri Şarm El Şeyh (Sharm El Sheikh) ve Hurgada (Hurghada) hatlarında ilk uçuşlarını gerçekleştirdi. İstanbul’un uluslararası yolcu taşımacılığındaki “hub” özelliğinin de sağladığı avantajla yurtdışı bağlantılı bu uçuşlarla her gün 5 sefer düzenleniyor. Mısır’ın üç ayrı kentine başlatılan seferlerle İstanbul’dan bu ülkeye turizm köprüsü kuran Ajet, Kuzey Afrika’nın turizm destinasyonlarına taşımalarda önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor. Günlük 450-500 arasında uçuş gerçekleştiren Ajet, önümüzdeki günlerde de günlerde Suudi Arabistan'ın Dammam, Riyad, Cidde ve Medine şehirlerinin yanı sıra Bosna-Hersek'in üçüncü büyük şehri Tuzla'ya direkt seferler başlatacak.

AJet’in yeni hat açılışlarını değerlendiren Genel Müdür Kerem Sarp, 31 Mart’ta başladıkların yolculukta önemli bir mesafeyi geride bıraktıklarını söyledi. Sarp, ‘’Kahire uçuşlarının hemen ardından Mısır’da iki yeni hattı daha açmaktan mutluluk duyuyoruz. AJet olarak operasyon ağımızı Doğu ve Batı’da en uç sınırlara ulaştırarak medeniyetler arasında bir köprü, bir taşıyıcı olma misyonuyla büyümeye devam ediyoruz” dedi. El-Şeyh ve Hurgada seferlerimizle birlikte Mısır’daki operasyonlarımızı üç hat üzerinden yöneteceğiz’’ dedi.

Yeni nesil uçaklarla Ajet filosunu gençleştirmeyi hedeflediklerini belirten Kerem Sarp, “Önümüzdeki yıl filomuza yeni nesil uçaklar gelecek. Bu uçaklar hem sürdürülebilirlik hem de yakıt tasarrufu açısından çok önemli. Yolcularımıza daha konforlu bir seyahat sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Kızıldeniz, Türkiye’den hem turist hem yatırımcı çekiyor

Son dönemde Türkiye’den Mısır’a yatırımlarda da artış dikkati çekerken, önemli turizm ve tatil destinasyonları olarak öne çıkan Hurgada ve Şarm El Şeyh de, Türk turistler tarafından “adeta” yeniden keşfediliyor. Her iki merkez de geniş plajları, zengin su altı yaşamı ve mercan resifleriyle yılın hemen her mevsiminde tercih edilen ve yükselen ender tatil destinasyonları arasında… Mısır'a geçen yıl giden Türk turist sayısı geçen 2022'ye göre üç katına çıkarak 140 bine ulaştı. Türk ziyaretçi sayısının bu yılın tamamında ise 250 bini bulması bekleniyor.

Rixos, turizmde büyük işletmeci

Bölgeye artan ilgiye paralel olarak Rixos Otelleri de önemli bir büyüme atağında. Mısır'da büyüm bölümü Şarm El Şeyh ve Hurgada olmak üzere toplam 7 bin oda kapasiteli 11 oteli bulunuyor. 2025 yılı sonuna kadar 5 yeni otel daha eklemeyi planlayan grup oda sayısını 11 bine çıkarmayı hedefliyor. Şarm El Şeyh’de ilk fazı hizmete giren Rixos Radamis, diğer fazları tamamlandığında 1 milyon metrekarelik alanda yerleşik bir tesise dönüşecek.

Mısır’da işletmeci olarak faaliyet gösterdiklerini belirten Rixos Mısır otelleri CEO’su Erkan Yıldırım; “Artık, yatırımcıların otellerini işleten diğer zincirler gibi bir otel operatörüyüz. Burada Mısırlı yatırımcı ortağımızın yatırımlarını işleten bir konumdayız” diyor. Yıldırım, bu yıl otellerinde 51 bin Türk misafiri ağırladıklarına da işaret ederek, iki yılda rekor bir artışla ülkede en çok Türk turist ağırlayan otel konumda olduklarını vurguluyor.

Değer yandan Coral Travel Group da Mısır’ın önde gelen tur operatörleri arasında yer alıyor.

Emekli maaşında yeni model şart! Uzmanından 5 çözüm önerisi Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları SON DAKİKA: ENAG, eylül ayı enflasyonunu açıkladı Emekliler dikkat! Bankaların promosyon rakamları güncellendi Dev bankanın sistemleri çöktü! Müşterilerden 'hesaplarım sıfırlandı' iddiası