Adidas Spor Malzemeleri Satış’a rekabet soruşturması

Rekabet Kurulu, spor ayakkabı, spor giyim ve spor aksesuarları alanlarında faaliyet gösteren Adidas Spor Malzemeleri Satış ve Pazarlama A.Ş. hakkında soruşturma başlattı.

Haber Merkezi |

ANKARA (EKONOMİ) – Rekabet Kurumu’ndan yapılan açıklamada, Kurul’un spor ayakkabı, spor giyim ve spor aksesuarları alanlarında faaliyet gösteren Adidas Spor Malzemeleri Satış ve Pazarlama Anonim Şirketi (ADIDAS) hakkında soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Soruşturmanın 4054 sayılı Kanunun 4. Maddesi ihlali kapsamında yürütüleceği belirtildi. İhlali araştırılacak konu ise yetkili satıcılarının yeniden satış fiyatlarını tespit etmek olduğu belirtildi.

Rekabet Kurumu’ndan yapılan yazılı açıklamada, ADIDAS hakkında daha önce önaraştırma yürütüldüğü, şikayetin reddi ve soruşturma açılmaması yönünde 21 Nisan 2022’de Kurul Kararı alındığı ancak bu kararın Ankara 12. İdare Mahkemesi’nin 27 Kasım 2023’te iptal edildiği ve bu karar sonrası 18 Ocak 2024’te Kurul’un mahkeme kararını yerine getirmek üzere yeniden önaraştırma açtığı belirtildi.

Kurul’un bu ön araştırma sonrası yetkili satıcıların satış fiyatlarını belirlemeye yönelik müdahale edildiği iddiasına yönelik bulguları ciddi ve yeterli bularak soruşturma açtığı kaydedildi.

Asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü!