Ruslar yurtdışı seyahatlerinde en çok hangi ülkeyi tercih ediyor?

Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin açıkladığı istatistiklere göre Rusların yurtdışındaki ilk tercihi yine Türkiye oldu. Türkiye'ye seyahat yapan turist sayısı 2.5 milyona ulaşırken Türkiye'yi Kazakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Tayland izledi.

Haber Merkezi |

Rusya vatandaşlarının 2024 yılının ilk yarısında yurt dışına yaptıkları seyahatler arttı. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB)nin açıkladığı sınır-gümrük istatistiklerine göre, Ruslar Ocak-Haziran 2024 arasında 12,6 milyon yurt dışı seyahati gerçekleştirdi, bu da geçen yılın aynı dönemine göre % 9'luk bir artış anlamına geliyor. Türkiye %9,4 artışla yine ilk sırada.

FSB'nin metodolojisine göre, istatistiklerde farklı seyahat amaçları dikkate alınıyor: İş, turizm, özel ziyaretler, eğitim, kalıcı ikamet, araç hizmetleri ve askerlik. Bir kişi aynı dönemde birden fazla kez sınır geçtiyse, her geçiş ayrı bir seyahat olarak sayılıyor.

Türkiye'ye yapılan seyahatler yüzde 9,4 arttı

Türkiye, Rus turistlerin en çok ziyaret ettiği ülke olmaya devam ediyor. Ocak-Haziran 2024 döneminde Türkiye'ye yapılan seyahatler geçen yıla göre % 9,4 artarak 2,5 milyona ulaştı. Türkiye, tatil ve iş amaçlı seyahatlerde Rus vatandaşları için popüler bir destinasyon olmaya devam ediyor.

Türkiye'yi, Abhazya (%2,8 artış), Kazakistan (%9 düşüş), BAE (%11,7 artış), Çin (%14,5 artış) ve Tayland (%30,1) izliyor.

Çin'e yapılan turist seyahatleri 405 bini aştı.

İlk 6 ayda 5 milyon kişi yurtdışına çıktı

İlk altı ayda Ruslar, turizm amaçlı 4,9 milyon yurtdışı seyahati gerçekleştirdi, bu da bir önceki yıla göre %20'lik bir artış anlamına geliyor.

2024 yılının ilk yarısında yabancıların Rusya'ya yaptığı seyahatler de %11,5 artarak 7,9 milyona ulaştı. En çok ziyaretçi gönderen ülkeler arasında Özbekistan, Kazakistan ve Çin yer alıyor. Çin'den gelen turist sayısı ise dokuz kat artarak 301,8 bine çıktı.

Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü! Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak: Piyasalar ne bekliyor?