TikTok'tan şok karar: 18 yaş altına sınır gelecek

Sosyal medya platformu TikTok, 18 yaşından küçük kullanıcılar için ekran süresini sınırlamaya hazırlanıyor.

Haber Merkezi |

TikTok, 18 yaşından küçük kullanıcılar için geçerli olacak yeni özelliğini açıkladı.

BBC'de yer alan habere göre sosyal medya platformu, 18 yaş altı kişiler için ekran süresi sınırı getirecek. Bu özellik sayesinde söz konusu yaş grubundaki kişiler, uygulamada günde 60 dakikadan fazla zaman geçiremeyecek. 

TikTok ekran süresi sınırı, bu yaş sınırındaki kullanıcılar için otomatik olarak devreye alınacak. 

Platformun ayrıca, 13 yaşının altındaki kullanıcıların hesaplarda, 60 dakikalık sınır aşıldığında 30 dakikalık ekstra görüntüleme süresi kazanmaları için bir ebeveyn veya velinin yetkilendirme yapmasına izin vermeye hazırlanıyor.

TikTok'tan yapılan açıklamada, 60 dakikalık erişim sınırı kararını, Boston Çocuk Hastanesi Dijital Sağlıklı Yaşam Laboratuvarı uzmanlarına danışarak aldı.

TikTok'un Güven ve Güvenlik Başkanı Cormac Keenan, 60 dakika sınırına ulaşıldığında, 18 yaşın altındakilerden bir şifre girmelerinin isteneceğini açıkladı.

Keenan, "Araştırma ayrıca, zamanımızı nasıl kullandığımız konusunda daha fazla farkındalık sahibi ve verdiğimiz kararlar konusunda daha bilinçli olmamıza yardımcı olabileceğini gösteriyor. Bu nedenle, varsayılan 60 dakikayı devre dışı bırakmaları ve bir günde TikTok'ta 100 dakikadan fazla vakit geçirmeleri durumunda gençlerden günlük bir ekran süresi sınırı belirlemelerini istiyoruz" dedi.

Ev alacaklar dikkat! Konut kredisinde faizler düştü: Başvuru şartları neler? Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Meteoroloji'den 14 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış geliyor TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor! İşte başvuru tarihleri Ankaralılar dikkat! Bu yollar trafiğe kapatılacak Yargıtay kararı: Emeklilerin kredi ödemeleri maaşlarından kesilemez