NASA, yeni uzay giysisini tanıttı

NASA, Artemis görevi ile uzun yıllar sonra Ay'a ayak basacak astronotların giyeceği uzay giysisini resmi olarak paylaştı.

Haber Merkezi |

NASA, ekiplerin Ay'ın Güney Kutbu yakınlarındaki ay yürüyüşleri için kullanacakları bir prototip uzay giysisini tanıttı.

Giysinin, daha geniş bir gövde tipi yelpazesini barındıracak şekilde tasarlandığı bildirildi. Tasarlanan kaskta hem ışık hem de HD kamera yer alıyor. Eldivenler mikro yerçekiminde uzun süreli kullanım için tasarlanırken, daha fazla eklem bölümü, kullanıcıların diz çökmesine ve başka şekilde kolaylıkla hareket etmesine olanak tanıyor. Tasarım ayrıca, bölgenin aşırı soğuğuyla başa çıkabilecek önlemlere sahip.

Artemis III görevinin Aralık 2025'te gerçekleşmesi planlanıyor. Söz konusu görev, Apollo 17'nin 1972'de inişinden bu yana ilk insanlı Ay inişini temsil edecek.

Ev alacaklar dikkat! Konut kredisinde faizler düştü: Başvuru şartları neler? Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Meteoroloji'den 14 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış geliyor TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor! İşte başvuru tarihleri Ankaralılar dikkat! Bu yollar trafiğe kapatılacak Yargıtay kararı: Emeklilerin kredi ödemeleri maaşlarından kesilemez