Google'dan Android telefonlara müthiş yenilik: Sesli komutla WhatsApp mesajı gönderilebilecek

Google, Android cihazlara entegre ettiği yapay zeka Gemini modelini bir adım daha ileriye götürüyor. Kullanıcılar artık sesli komutlarla WhatsApp mesajını Gemini ile gönderebilecek, aynı zamanda diğer favori uygulamalarını da açabilecek.

Okan Güleş |

Google, geçtiğimiz aylarda kendi yapay zeka modeli Gemini’yi Android telefonlara entegre etti. Özellikle Samsung ve daha birçok marka, Gemini’yi Google Asistan yerine kullanmayı mümkün kılıyor.

Her geçen gün yeni bir yetenek kazanan Gemini, yakında Android kullanıcıların çok istediği bir özelliğe kavuşacak. Entegrasyon çalışmalarını sürdüren Google, Gemini aracılığıyla daha fazla platforma destek ekleyecek.

WHATSAPP, SPOTIFY VE DAHASI…

Google Asistan’ın yerini alan fakat birçok özelliğinden yoksun kalan Gemini, her yeni güncellemesiyle bu eksikleri gideriyor. Öyle ki Google’ın bir sonraki adımı kullanıcıları sevindirecek bir özelliği gözler önüne seriyor.

Androidpolice’in haberine göre Google'ın Android'de WhatsApp, Spotify ve Google Mesajlar için Gemini uzantılarını test etmeye başladı.

Söz konusu özellik hala test aşamasında olsa da, sızıntı yapan kişi Android için Google uygulamasında (beta sürümü 15.40.31.29) uzantıları etkinleştirmeyi başardı.

Ekran görüntüsü, Google Asistan eylemlerinin Gemini uzantılarına dönüştürüldüğünü ortaya koyuyor. Ayrıca Gemini'nin daha kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak için belirli kişileri aramak veya mesajlaşmak gibi belirli görevler için hangi uzantıları kullandığınızı da öğreneceğini gösteriyor.

Sonuç olarak yakında yapılacak güncelleme ile artık Android telefonlarınızdan Gemini aracılığıyla; WhatsApp mesajı gönderebilecek, Spotify’dan müzik açması için sesli komut verip daha birçok favori uygulamaya erişim sağlayabileceksiniz.

Şu anda beta olarak testleri devam eden özelliğin, resmi olarak halka açık ne zaman yayınlayacağı bilinmiyor.

Türkiye’nin en zengin 28 iş insanı belli oldu! Forbes açıkladı, liste güncellendi: Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Ünlü köftecide domuz eti iddiası: Bakanlıktan açıklama İş dünyası zam için harekete geçti! Asgari ücret tartışmaları başladı Fed tutanakları: Üyelerin büyük çoğunluğu faiz indirimini destekledi Honda, 1,7 milyon aracını geri çağıracak