Discord, çalışanlarının yüzde 17'sini işten çıkaracak

Şirket içi paylaşılan bilgiye göre, Discord yönetimi personelini yüzde 17 oranında azaltmaya karar verdi.

Haber Merkezi |

Discord'un işgücünü yüzde 17 oranında azaltacağı bildirildi. Kararda sohbet uygulamasının henüz kârlı hale gelememesine ilişkin endişelerin rol oynadığı belirtiliyor. Discord CEO’su Jason Citron, işten çıkarmalar başladığında farklı departmanlardaki personellerin etkileneceğini söyledi. Görünüşe göre 2024 yılı da tıpkı 2023 yılı gibi teknoloji dünyasındaki istihdam kayıplarıyla geçecek.

Yapılan açıklamaya göre Discord, 2020'den bu yana çok fazla kişiyi işe aldığına inanıyor. Haliyle şirketin CEO’su bu durumun Discord’u daha az verimli hale getirdiğini belirtiyor. Şirketin odağını netleştirmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Citron, bundan sonra ne tür stratejiler benimseyeceklerini ise açıklamadı.

Donanımhaber'de aktarılana göre, Discord’daki yüzde 17’lik işgücü kesintisi 170 kişiyi etkiliyor. Firma, işten çıkardığı personellerine kısa vadeli ücret ve sosyal haklar sağlamaya devam edecek. Bu aynı zamanda şirketin personel kesintilerine ilk başvuruşu değil. Şirket kısa bir süre önce geçen yılın sonunda personelinin yüzde dördünü işten çıkarmış ve ondan önce de 2019'da açıklanmayan sayıda personel kesintisi yapmıştı.

İmamoğlu'dan Beyoğlu tepkisi Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı