13 yaşındaki genç oyuncu Tetris'i yenebilen ilk kişi oldu

13 yaşındaki ABD'li oyuncu Willis Gibson, büyük, küçük neredeyse herkesin bildiği Tetris oyununun orijinal versiyonunu resmi olarak yenmeyi başaran ilk kişi oldu.

Haber Merkezi |

ABD'li 13 yaşındaki genç oyuncu Willis Gibson, 7'den 70'e insanların çoğunun bildiği kült oyun Tetris'in resmi olarak bitirmeyi başaran ilk oyuncu oldu. Oyun dünyasında Blue Scuti mahlasıyla tanınan Gibson, aslında oyunu sonuna gelerek yenmedi. Genç oyuncu, bazılarının çıkmayı ancak hayal edebileceği seviyelerde oyunun kill screen (ekranın kilitlenmesi) vermesi nedeniyle kazanmış oldu.

Tetris CEO'su tebrik etti

Euronews'te yer alana habere göre, yazılımın kendi sınırlarını zorlamaya denk kabul edilen bu durum, oyun dünyasında bilgisayara karşı bir zafer olarak görülüyor. Tetris CEO'su Maya Rogers olaya dair yaptığı açıklamada, "Blue Scuti'yi, bu efsanevi oyunun kabul edilmiş tüm sınırlarına meydan okuyan başarıyı elde ettiği için tebrik ederiz" dedi. Rogers, Tetris'in bu yıl 40'ıncı yılını kutlayacağını kaydederek Willis'in zaferini "muazzam bir başarı" olarak nitelendirdi.

Merkezi yönetim brüt borç stoku 8,3 trilyon lira oldu Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! İmamoğlu'dan Beyoğlu tepkisi Asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi