‘Yenişehir Biberi’nin marka değeri artırılacak

Bursa’nın coğrafi işaretli ürünleri arasında yer alan ‘Yenişehir Biberi’nde hasat dönemi başladı. Geçen yıl %50 oranında ihracatı artan bibere ayrı bir önem verdiklerini söyleyen Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel “Hedefimiz biberimizin pazar payını artırmak ve marka değerini yükseltmek” dedi.

Ali Şahin |

ALİ ŞAHİN/BURSA
Coğrafi İşaret Belgeli Yenişehir Biber hasadı başladı. İlçede düzenlenen hasat şenliğinde konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, “Türkiye’nin en verimli ovalarından biri olan Yenişehir ovası tarımda verimliliğiyle ön plana çıkıyor. Yenişehir Biberi, bizim markamız. Biz Yenişehir Belediyesi olarak bu markamızı daha da büyütmek için elimizden gelen katkıyı sağlayacağız. Önümüzdeki aylarda düzenleyeceğimiz Altın Biber Festivali’nde geçmiş yıllardan farklı olarak üreticimizi ve biberimizi ön plana çıkaracağız. Hedefimiz biberimizin pazar payını artırmak ve marka değerini yükseltmek. Bu ürün bu kadar değerliyse, bu kadar muntazamsa çiftçimiz sayesindedir. Son günlerde biberimizin piyasa değerinin düşük olduğunu, çiftçilerimizin zor durumda olduğunu da görüyoruz. Gerekli önemleri alarak, üreticilerimizin kazancının artmasını sağlayacağız” dedi.
Bursa Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Acar da “Biber üretiminde dünyada dördüncü sıradayız. Bursa’da da 200 bin tona yakın biber üretimimiz var. Geçen yıl biber ihracatımızda yüzde 50’lik artış oldu. Bursa’da da yaş meyve sebzelerde en fazla ihracatı yapılan ürünümüz biber. O yüzden biberimiz bizim için önemli” ifadelerini kullandı.

Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü! Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak: Piyasalar ne bekliyor?