KFMİB Başkanı Sevinç: İhracatçı siyaset yapmaz, gerçekleri rakamlarla ortaya koyar

Birlik olarak hiçbir zaman siyasi tartışmalara dahil olmadıklarını söyleyen Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Başkanı Edip Sevinç, “Fındık ihracatının seyrinin ne olduğu net bir şekilde açıkladığımız rakamlardan bellidir. Bu rakamları okuyup, okuyamamak veya anlayıp, anlayamamak muhatapların kendi sorunudur.” dedi.

Haber Merkezi |

Türkiye döviz kazandıran ürünlerin siyasete konu edilemesiyle ilgili konuşan Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Başkanı Edip Sevinç, KFMİB olarak kanunla kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu olduklarını, aynı zamanda kısmen devlet hizmeti de icra ettiklerini söyledi.

KFMİB olarak hiçbir zaman siyasi tartışmalara dahil olmadıklarını kaydeden Sevinç, şöyle konuştu:
“Siyasetçilerin de görüşlerine cevap verme ihtiyacı duymadık. Bundan sonra da duymayacağız. Fındık ihracatının seyrinin ne olduğu net bir şekilde açıkladığımız rakamlardan bellidir. Bu rakamları okuyup, okuyamamak veya anlayıp, anlayamamak muhatapların kendi sorunudur. KFMİB, herhangi bir algı operasyonunun içerisinde olmaz. Açıkladığımız rakamlarda gerçeklerin dışında bir algıyı işaret etmez. Daima rasyonel gerçekleri konuşuruz. Ancak bu gerçekler zaman zaman herkesin hoşuna gitmeyebilir, bu normaldir. Bizim elimizde resmi rakamlar var. Bu rakamlara göre milletin bize verdiği görev çerçevesinde görüşlerimizi kamuoyuna duyuyoruz. Gerçekler bundan ibarettir. Algı operasyonu ise her gün bir algı operasyonundan bahseden kişilerin iştigal alanı olsa gerektir.”

Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar Kredi kartından nakit çekemeyen çözümü böyle buldu: 1 yılda katlandı Petrol fiyatları tırmanıyor! İran rafinerileri hedef tahtasında YouTube hesaplarına erişim sorunu yayılıyor! Kanallar silindi