İthal kısrak ve aygırlar Türk Soy Kütüğüne vizeli kabul edilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı ithal edilen kısrak ve aygırların, Türk Soy Kütüğü'ne kayıt ve damızlık belgesi müracaatı yaptığı yıl vizeli kabul edileceği duyuruldu.

Haber Merkezi |

ANKARA (DÜNYA)

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 20 Haziran günlü Resmi Gazetede yayımlanan tebliği ile ithal edilen kısrak ve aygırların, Türk Soy Kütüğü'ne kayıt ve damızlık belgesi müracaatı yaptığı yıl vizeli kabul edileceği duyuruldu. Ayrıca damızlık belgesi alacak aygır ve kısrakların koşu performans özellikleri yeniden test edilecek. Kararla, aygır ve kısrakların vizeleri, söz konusu raporun alınmasının akabinde, il müdürlüklerince yapılacak ve at kayıt defterlerine işlenerek bunların listeleri, her yıl aşım sezonunu takip eden ağustos ayı başına kadar Bakanlığa gönderilecek. Söz konusu süre daha önce kasım ayı başına kadar olarak belirlenmişti.

Asgari ücret, emekli, memur zammı ne kadar olacak? İşte olası rakamlar Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları Audi'nin Brüksel fabrikasına alıcı bulunamıyor Otomobil ve hafif ticari araç pazarında satışlar düştü Sıfır otomobil fiyatlarına zam geldi: İşte marka marka güncel fiyatlar... Şirket aracı ile yapılan aşırı hız işten çıkarma sebebi sayılıyor!