Maysan Mando, otomasyonu yükseltip kapasiteyi artıracak

Önümüzdeki 5 yılda otomasyon seviyesini yükselterek üretim kapasitesini artırmayı hedefleyen Maysan Mando, farklı ürün segmentlerinde portföyüne kattığı yeni OEM projeleriyle 5 kat büyümeyi planlıyor. Dijital dönüşüm çalışmalarını da sürdüren firma, 2024 sonunda ‘akıllı şirket’ seviyesine yükselecek.

Esra Özarfat |

Esra Özarfat / BURSA
Çukurova Holding ve Güney Koreli Mando Corporation ortaklığında faaliyetlerini sürdüren Maysan Mando, Türkiye’nin en büyük amortisör üreticisi olarak, sektörde yarım asrı aşan geçmişe sahip. Binek ve hafif ticari araçlar, otobüs ve kamyonun yanı sıra, demiryolları ve askeri uygulamalara yönelik geniş bir amortisör yelpazesi bulunan Maysan Mando, dünyanın önde gelen otomotiv devlerinin Türkiye ve dünyadaki öncelikli tedarikçilerinden biri konumunda. Binek ve hafif ticari grupta 143 farklı ürün, ağır ticari grupta ise 65 farklı yeni ürün referansını ürün yelpazesine eklediklerini belirten Maysan Mando Fabrika Müdürü Yunus Delibaş, “Mevcut üretim kapasitemiz yılda 8 milyon adet seviyesinde. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte otomasyon seviyemizi daha da yükseltmek suretiyle, üretim kapasitemizi 13 milyon adede ulaştırmayı, farklı ürün segmentlerimizle ve portföyümüze kattığımız yeni OEM projeleriyle 5 kat daha büyümeyi hedefliyoruz. 2023 yılı bu anlamda stratejik hedeflerimiz ve planlamalarımız doğrultusunda başarıyla ilerliyor” dedi.

Ar-Ge odağında katma değeri yüksek ürünler yer alıyor

Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde 2019 yılında devreye aldıkları fabrikada 27 bin metrekarelik alanda ileri teknoloji ile üretim yaptıklarına vurgu yapan Delibaş, istihdamın ise 520 olduğunu kaydetti. Global ayak izine sahip bir üretici olarak Ar-Ge çalışmalarına büyük önem verdiklerine işaret eden Yunus Delibaş, “Ar-Ge çalışmalarımızın odağında çevreci, yenilikçi, verimlilik odaklı ve katma değeri yüksek ürünler bulunuyor. İleri teknoloji geliştirmeye öncülük edip, ezber bozan inovasyon stratejileriyle küresel pazarlardaki konumumuzu daha da güçlendirme odaklı faaliyetler yürütüyoruz. Yeni ürün geliştirme aşamasında ürünlerimizin tasarım, doğrulama, statik ve dinamik dayanım ve ömür testlerinin tümünü kendi bünyemizde yapabiliyor, bu sayede rekabette öne çıkabiliyoruz” diye konuştu.

Dijital dönüşüm çalışmaları devam ediyor

Otomotiv endüstrisinin tüm dünyada büyük bir dönüşümden geçtiğine vurgu yapan Delibaş, mobilite ekosisteminde yaşanan köklü değişimler ışığında, otomotiv sektöründeki şirketlerin de mobilitenin dönüşümünde ayakta kalabilmek için yeni stratejiler geliştirmeye odaklandığını belirtti. Gelişen teknolojiler ve değişen tüketici davranışları karşısında, otomotiv endüstrisinin de bu yeni dinamiklere hızla uyum göstermek durumunda kaldığının altını çizen Yunus Delibaş, şu bilgileri verdi: “Otomotiv sektöründeki yeni trendlere paralel, ürünümüzün ağırlığını artırmadan, sürüş konforunu ve yolcu güvenliğini artırmaya yönelik amortisör sistemleri üzerinde çalışmalar yürütüyoruz. Bununla birlikte, nihai müşterilerin her geçen gün artan güvenlik ve konfor beklentisine uygun olarak, ilave sönümleme sağlayacak ve konforu artıracak dayanıklı, kaliteli ve rekabetçi fonksiyonları ürünlerimize ekledik, eklemeyi de sürdürüyoruz. Ayrıca büyük önem verdiğimiz dijital dönüşüm çalışmalarımız hızla devam ediyor.”

Karbon ayak izini azaltacak

Ürün tasarlama, geliştirme, üretme ve pazarlama aşamalarında gerekli teknolojilere yatırım yaptıklarını anlatan Yunus Delibaş, 2024 sonunda dijital olgunluk seviyelerini “akıllı şirket” düzeyine taşıyacaklarını aktardı. Sürdürülebilir büyüme stratejileri doğrultusunda tüm süreçleri sürekli gözden geçirerek, karbon ayak izini de azaltmaya odaklandıklarına dikkati çeken Delibaş, “Çevik ve esnek iş gücü yönetimi ile operasyonel verimliliğimizi artırmak, çevreci yaklaşımlarla ve dijital ek çözümlerle de süreci destekleyerek, Maysan Mando’nun geleceğini güçlü temellerle inşa etmek adına çalışmalarımız devam ediyor” değerlendirmesini yaptı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken Köfteci Yusuf çıkışı Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Ambulansın önünü kesip 112 çalışanlarını dövenler yakalandı Ayçiçek yağı fiyatlarında rekor: 3 ayda 3 zam! Fiyatlar daha da yükselecek mi? TÜSİAD Başkanı Turan: Önceliğimiz, ekonomik istikrar ve güven tesisi Ev almak isteyenler en karlı yolu buldu! Akın akın kredi çekiyorlar