İzmakpar, iş hacminde artış bekliyor

Otomotiv endüstrisine metal aksam üretimi yapan İzmakpar, doğrudan ana sanayi bantlarına ürün gönderiyor. Bu yıl iş hacminde artış beklediklerini belirten İzmakpar Genel Müdürü Zarif Alp, üretimin yüzde 60’ını ihraç ettiklerini anlattı. Alp, makine parkı yatırımları ve bu makineleri en doğru şekilde kullanacak iş gücünü istihdam ederek rekabette üstünlük sağladıklarını kaydetti.

Esra Özarfat |

Esra Özarfat / BURSA
Otomotiv Endüstrisi Merkezleri olmak üzere OEM'lere doğrudan üretim yapan İzmakpar, sac ve alüminyum alaşımlı kalıpları alanında uzmanlaştı. Aynı zamanda yurtdışından birleştirme, montaj, dolap ve demir-fosfat kaplama, elektrostatik toz boya ve metal işleme hatlarını da kurarak üretim ağını genişleten İzmakpar, metal ile ilgili tüm operasyonlarını kendi bünyesinde yapıyor.İzmakpar Genel Müdürü Zarif Alp, 2000'li yıllarda otomasyona yönelerek hizmet alanını çeşitlendirdiklerini belirterek, makine parkı yatırımları ve bu makineleri en doğru şekilde kullanarak iş gücü çalıştırarak rekabette üstünlük sağladıklarını kaydetti. Bursa'da 4 lokasyonda toplam 50 bin metrekarelik alanda üretimi anlatan Alp, yıllık metal tüketimlerinin ise 40 bin ton civarında olduğunu aktardı. İlk ihracatını 2008 yılında yürütürken dile getiren Zarif Alp, bugün üretiminin yüzde 60'ını ihraç ettiklerini ifade etti. Alp, “Komplike sac parçaları, otomotiv sektörü her türlü metal aksamlarını üretiyoruz. Doğrudan ana sanayinin bantlarına ürün gönderiyoruz. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Brezilya, Amerika, Çin gibi uzak depolama alanımız var. Otomotiv sektörü hareketli. Ancak son yıllarda yaşanan krizlerde yaşanan olaylar nedeniyle karlılıklar ciddi şekilde düştü. Talep oldukça fazla. Bu yıl iş hacminin artacağına inanıyoruz. 2022 yılından daha iyi bir yıl geçireceğimize inanıyoruz. Ancak malzeme fiyatlarının değişken olması, dövizin baskılanmış olması, paritenin de düşük olması bizi olumsuz etkilemez” dedi. 700 kişi istihdam ettiklerinde Zarif Alp, tesis modernizasyon yatırımlarının da ihtiyaçları içinde sürekli devam ettiğini bildirdi.

“Altın kafeste demir dövüyoruz”

Bursa’da büyümek isteyen KOBİ’ler için yeni sanayi alanlarının açılması gerektiğine vurgu yapan Alp, “Her yıl en az 50 işyeri küçük sanayiden çıkmalı. Devlet bu imkanı sağlamalı. Büyümek isteyen KOBİ binaya ve arsaya vereceği parayı makine yatırımına yapmalı. Bu üretimi de ihracatı da artıracaktır. Mevcut sanayi bölgelerinde fiyatlar çok arttı. Altın kafeste demir dövüyoruz” diye konuştu. Zarif Alp, sanayi bölgeler kadar ihtiyaç duyulan yaşam alanları ve sosyal dokunun da dengeli olarak kurgulanması gerektiğine işaret etti. Zarif Alp şunları söyledi: “Bursa artık seçici olmak zorunda. Yerleri çok kıymetli. Burada yatırım yapacak olan sanayici ihracata yönelik, teknoloji üreten ve istihdam yaratan yatırımlar yapmalı. Her yerde yapılabilecek yatırımlar Bursa’da yapılmamalı.”

Malatya 5.9'luk depremle sarsıldı: Prof. Dr. Görür'den ilk açıklama geldi... Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Kaçak telefonda IMEI kırdırma devri bitti! Klonlanan hatlar tek tek kapanıyor Ünlü televizyon kanalı 155 kişiyi işten çıkardı, 27 yıllık programı kaldırdı Sözleri tepki çekmişti! Latif Aydemir, AK Parti'den istifa etti ABD'den, Türkiye’ye emekli maaşlarını artırın tavsiyesi!