Hüner Kriko, geniş ürün gamıyla otomotivde derinleşti

Dünya devi markalar ve global TIER 1 tedarikçilerin doğrudan tedarikçisi olan Hüner Kriko, 1975 yılından bu yana otomotiv endüstrisinin çözüm ortağı olarak faaliyet gösteriyor. Gelinen noktada ürün gamını ve ihracat pazarlarını genişleten Hüner, entegre üretimiyle de öne çıkıyor.

Esra Özarfat |

Esra Özarfat / BURSA
Otomotiv endüstrisine yönelik üretim yapmak için 1975 yılında Demirtaş OSB’de kurulan Hüner Kriko, 2009 yılında Hasanağa tesisinde boru üretimine, 2012 yılında da Akçalar’daki fabrikasında alüminyum şekillendirme üretimine başladı. 2013 yılında Hasanağa OSB’de kalıp tesisini de devreye alan Hüner, 2015 yılında kurduğu HB Plastik’i de 2021 yılında NOSAB’daki yeni fabrikasına taşıyarak otomotiv endüstrisinin ihtiyaç duyduğu parçaların üretiminde derinleşti. Bursa’da toplam 5 tesiste üretim yapan Hüner, Akçalar fabrikasında alüminyum işleme ve ekstrüzyonla yaptığı şekillendirmeleri boru haline getirerek pazara sunuyor. Hüner Kriko Fabrika Müdürü Suat Soy, otomotiv endüstrisi odaklı üretim yaptıklarına değinerek, ayrıca savunma sanayi ve havacılık sektörüne yönelik kalıp üretimi de yaptıklarını anlattı. Üretimden ihracat payının yüzde 98 olduğunu kaydeden Soy, OEM’lere doğrudan ürün gönderdiklerini ürünlerinin dünyanın önde gelen markalarında kullanıldığını aktardı. İhracat pazarları arasında Polonya’dan Portekiz’e kadar pek çok ülkenin yer aldığını anlatan Suat Soy, “Otomobillerin hava ve su ile alakalı borularını üretiyoruz. Motor, klima bağlantıları gibi parçalarda uzmanlaştık. Ana işimiz otomotiv endüstrisi. Geleceğe dönük otomotiv endüstrisindeki dönüşümü de yakından takip ediyoruz. Özellikle alüminyumla ilgili farklı ürünler üretme noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Elektrikli araçlarla ilgili oluşacak değişime hazırlanıyoruz” dedi. Bursa’da 4 fabrikada üretim yaptıklarını ifade eden Soy, sahadan veri toplama, dijitalleşme ve veri güvenliği çalışmalarına da hız verdiklerini anlattı. Kurumsallaşma yolunda ilerlediklerini dile getiren Suat Soy, “Süreçler üzerinde çalışıyoruz ve gelişmeye açık bir yapımız var” diye konuştu.

Ürün gamını genişletti

Otomotiv tedarik sanayine hizmet vermek amacıyla 1975 yılında Hüseyin Karabacak tarafından kurulan Hüner’in ilk üretime cam kaldırma krikosu ile başladı. Fabrika Müdürü Suat Soy, müşteri ihtiyaçları ve beklentilerini de göz önüne alarak ürünleri en ekonomik şartlarda sürekli ve güvenilir kalitede üretecek şekilde yapılandıklarını vurgulayarak, zaman içerisinde sac ve boru şekillendirme, metal enjeksiyon yetenekleri ve muhtelif montajlı komple parçalar ile ürün portföyünü genişlettiklerini anlattı. Soy, son yıllarda otomotiv sektörünün talebi ve yönlendirmesi ile boru şekillendirme konusundaki etkinliklerinin de arttığına işaret etti. Kurulduğu dönemden bu yana kendi kullanacağı kalıp ve aparatların tasarım yeteneğine sahip olduklarının altını çizen Suat Soy, yeni yatırımlarına daha da güçlü hale gelip, teknolojik gelişmelere hızlı uyum sağlayabilmek amacı ile Hünel Kalıp firmasını kurduklarını, kendi ihtiyaçlarının yanı sıra kalıp/aparat imalatı konusunda sektörden gelen taleplere de yanıt verdiklerini aktardı. Soy, toplumsal cinsiyet eşitliğine önem veren bir firma olarak kadın çalışan oranının toplam çalışan sayısının yüzde 47’sini oluşturduğunu, mavi yakada bu oranın yüzde 49’a ulaştığını açıkladı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken Köfteci Yusuf çıkışı Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Ambulansın önünü kesip 112 çalışanlarını dövenler yakalandı Ayçiçek yağı fiyatlarında rekor: 3 ayda 3 zam! Fiyatlar daha da yükselecek mi? TÜSİAD Başkanı Turan: Önceliğimiz, ekonomik istikrar ve güven tesisi Ev almak isteyenler en karlı yolu buldu! Akın akın kredi çekiyorlar