HTS Metal’in önceliği yurt içinde büyümek

Önemli otomotiv firmalarının güçlü tedarikçilerinden birisi olan HTS Metal ihracattaki payını ve kapasitesini artırmaya devam ederken Genel Müdür Ersan Türkdönmez “Öncelikli hedefimiz Türkiye’de büyümek” dedi.

Ali Şahin |

ALİ ŞAHİN/BURSA
Kuruluşundan bu yana güncel gidişatı takip ederek müşteri odaklı çözümler ile sektörde en çok tercih edilen koşullardan biri olan HTS Metal, 2023 Yıllarının yatırımlarıyla başladı. 2004 yılında Küçükbalıklı'da 300 metrekarelik tesis ile üretime başladıktan sonra zaman içinde kendini yenileyen ve 2009'dan bu yana Çalı'daki 6 bin metrekarelik tesislerinde faaliyet yürüten HTS Metal 120 kişilik de istihdam sağlıyor.Otomotiv yan sanayisi için metal sac üretimi yürütürken, HTS Metal Genel Müdürü Ersan Türkdönmez, “Ana tüketim otomotiv yan sanayi olmak üzere yaklaşık 20'ye yakın firma ile çalışıyor. Direkt olarak üretimimizin yüzde 30'u ihracata giderken götürüldüğü yoldan yüzde 90'i yurt dışına çıkıyor. İsrail, Almanya, İngiltere, İspanya, Fas, Romanya gibi pazarlarda oldukça aktif biçimde yer hedefleyin” dedi.

“Yüzde 50 kapasiteli artacak”

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirten Türkdönmez, “Avrupa’dan bazı işler ülkemize doğru yöneldi. Bu dönemde Almanya, Fransa ve özellikle Romanya ile ilişkilerimizi artırıyoruz. Mevcut fabrikamızda 2023 yılının ilk dönemini yatırım yaparak değerlendirdik. KGF destekli olarak yaklaşık 45 milyon TL’lik bir yatırım yaptık. Bu yatırımla birlikte makinelerimizi ve üretim teknolojilerimizi güncelleştirdik. Bunun bize aynı zamanda yüzde 50 dolayında kapasite artışı getireceğini ve bunun da ciroya direkt yansımasını planlıyoruz. Makine yatırımının yanı sıra önceliğimiz Türkiye’de büyümek. Mevcut alanımız yetersiz geldiği için önceliğimiz Çalı Sanayi Bölgesi olmak üzere yeni yer arayışı içindeyiz. 4 bin metrekare ilave alana ihtiyacımız var. KOBİ OSB’den de yer talebimiz oldu orası konusunda da gelecek haberi bekliyoruz” diye konuştu.

“B2B’ler bizim için önemli”

Kendileri için B2B görüşmeleri için çok önemli olduğunu belirten Ersan Türkdönmez, “Fuarlara katılmaya devam ediyoruz ama bizim için bundan daha önemlisi B2B görüşmeler. Mevcut müşterilerimizin yüzde 30’unu B2B görüşmeler ile kazandık. Fuar faaliyetlerimiz de devam ediyor. Geçen yıl Bursa’da düzenlenen Otomotive Meeting’de yer almıştık. Bu yıl da Almanya’daki 2 otomotiv fuarının yanı sıra Brezilya’daki fuara katılım göstermeyi planlıyoruz. Ayrıca mevcut yabancı müşterilerimiz ile ilişkileri sıcak tutmak adına düzenli olarak yurtdışı gezileri düzenliyor beyaz yaka personelimizi onlarla buluşturup aynı zamanda şirket içi aidiyet duygusunu da yükseltmeyi öngörüyoruz” ifadelerini kullandı. Çevre konusunda da hassas olduklarını belirten Türkdönmez, “Kalite ve çevre ile ilgili bütün sertifikalarımıza sahibiz. Bunun yanı sıra büyün atıklarımız kayıtlı bir şekilde geri dönüşüme gönderiliyor. Kimyasal ile temas eden materyalleri de ayrıştırıp ona uygun biçimde ilgili kurumlara sevk ediyoruz” dedi.

“Eğitim sistemi sanayi ile uyumlu değil”

Seçim süreci ve sonrasında birçok ülkede bilinmezliğin hakim olduğunu vurgulayan Türkdönmez, “Benzer kaygılar bizim sektörümüz için de geçerli ama ülke olarak iyi bir üreticinin yaşadığı için kötü bir senaryo yaşanacağını söylüyor. Önemli bir üretim gücüne sahibiz ve bu da bize iş olarak geri gelecek. Ama bunların olması için en büyük beklenti istikrarın ve öngörülebilirliğin gerçekleşmesi yönünde. Ayrıca her geçen gün azalan bir güç ile karşı karşıyayız. Eğitim alanındaki sanayi ile uyumlu değil. Bizim bu kullanıcıyı sağlayıp, kişisel sahip olduklarımızı da çözebilmemiz gerekiyor” dedi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken Köfteci Yusuf çıkışı Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Ambulansın önünü kesip 112 çalışanlarını dövenler yakalandı Ayçiçek yağı fiyatlarında rekor: 3 ayda 3 zam! Fiyatlar daha da yükselecek mi? TÜSİAD Başkanı Turan: Önceliğimiz, ekonomik istikrar ve güven tesisi Ev almak isteyenler en karlı yolu buldu! Akın akın kredi çekiyorlar