Ford E-Transit Courier dünyaya İstanbul’dan tanıtıldı

Tasarım ve mühendisliği Ford Otosan’a ait olan, E-Transit Courier’nin  global lansmanı İstanbul’da uluslararası basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti. Ford E-Transit Courier, 2024’ün sonlarında Ford Otosan’ın geçen yıl satın aldığı Romanya Craiova fabrikasında üretilecek.

Haber Merkezi |

AYSEL YÜCEL / İSTANBUL

Ford Pro, Ford Otosan tarafından geliştirilen tamamen elektrikli yeni ticari aracı E-Transit Courier'nin global lansmanını İstanbul’da gerçekleştirdi. Ford E-Transit Courier, 2024’ün sonlarında Ford Otosan’ın geçen yıl satın aldığı Romanya Craiova fabrikasında üretilecek.

Avrupa’nın en çok satan ticari araçlarından olan Ford Transit ailesinin en yeni üyesi olan E-Transit Courier’nin tasarım, geliştirme ve mühendisliği Ford Otosan imzası taşıyor. Ford Otosan’ın İstanbul’daki Ar&Ge Merkezi’nde gerçekleştirilen global lansman, Ford Pro Avrupa Genel Müdürü Hans Schep ve Ford Otosan Genel Müdürü Güven Özyurt’un katılımıyla gerçekleşti.

Ford Pro Avrupa Genel Müdürü Hans Schep, E-Transit Courier’nin performansına dikkat çekerek, “E-Transit Courier’nin üstün EV performansı, gelişmiş yük kapasitesi ve tam bağlantılı olmasıyla segmentini bir üst seviyeye taşıyor” dedi. Müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda aracı geliştirdiklerini vurgulayan Schep, “Ford Pro'nun uzun süredir koruduğu pazar liderliği bize müşterilerin ihtiyaçlarına dair emsalsiz bir içgörü kazandırıyor. E-Transit Courier ile daha fazla bağlanabilirlik sayesinde müşterilerimizin kompakt vanlardan yüksek verimlilik elde etmelerine yardımcı olacağız" diye konuştu.

“Elektrikli dönüşümde rolümüz artıyor”

Ford Otosan Genel Müdürü Güven Özyurt, Ford Otosan’nın üretim gücünün yanı sıra mühendislik ve tasarım yetkinliklerinin son örneği olarak E-Transit Courier ile Ford'un elektriklenme yolculuğundaki rolünü artırmaya devam ettiğini ifade etti. Özyurt, “Hem elektrikli hem de içten yanmalı motor alternatifleriyle müşterilerimizle buluşturacağımız yeni Courier'in tasarımını Dunton ve Köln'deki Ford tasarım ekipleriyle geliştirmekten ve mühendisliğinin tüm sorumluluğunu almaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi.

100 kW motora sahip olan E-Transit, tek pedallı sürüş teknolojisine sahip. Ford Pro Şarj, ev, depo ve halka açık noktalarda şarj için çözüm sunuyor. Ford Pro Charging yazılımı aracılığıyla basitleştirilen faturalama ve yönetim süreçleri, işletmelerin iş araçlarını eve götürmelerini ve kamuya açık şarjı kolaylaştırmayı da destekliyor. Evde 11 kW AC’lik akım ile 5,7 saatte şarj1 olması hedeflenen E-Transit Courier'in evde şarjı tercih eden müşteriler arasında popüler olması hedefleniyor. Ayrıca geceleri daha uygun elektrik tarifesinden yararlanmak için SYNC ekranı veya şarj yazılımı kullanılarak şarj planlanması yapılabiliyor. Halka açık yerlerde şarj için 100 kW'a kadar DC hızlı şarj özelliği ile aracın 10 dakika şarj edilmesi ile 87 km menzil eklemesi, 35 dakikadan kısa sürede ise yüzde 10 ila 80 arasında şarj olması ön görülüyor. Ayrıca E-Transit Courier halka açık şarj cihazlarını içermesi planlanan BlueOval Şarj Ağı ile birlikte geliyor.

%25 daha fazla yük kapasitesi

E-Transit Courier'in tamamen yeni gövde tasarımı tüm boyutlarda daha fazla yük kapasitesi sunuyor. 1.220 mm’ye çıkarılan arka tekerlek arası genişlik sayesinde kompakt van ilk kez iki Euro paleti aynı anda taşıyabiliyor. 2,9 m3 toplam kargo hacmi ise bir önceki modele göre yüzde %25 daha fazla. Buna ek olarak aracın hacmi, 2.600 mm'den uzun kalas veya boru gibi nesneleri taşımasına imkân veren yeni yük geçişli bölme özelliği kullanılarak daha da artırılabiliyor. Tamamen elektrikli modelin azami taşıma kapasitesi 700 kg, azami çekme ağırlığı ise 750 kg.

E-Transit Courier, kapsamlı gelişmiş sürücü destek sistemlerini standart olarak sunuyor. Opsiyonel olarak sunulan Şerit Ortalama ve Dur & Kalk özellikli Adaptif Hız Kontrol Sistemi, Çapraz Trafik Uyarısı özellikli Kör Nokta Bilgi Sistemi, Kavşak Asistanı ve Geri Fren Asistanı şehir içi sürüşlerde sürücünün daha rahat olması hedefleniyor. Her E-Transit Courier'de standart olarak bulunan yerleşik modem sayesinde, Ford Pro ekosistemi ile her zaman açık bağlantı ve bayi ziyareti gerektirmeden aracın kapasitesini zaman içinde geliştirebilen kablosuz yazılım güncellemeleri sağlanıyor.

Yerleşik modemi etkinleştirdikten sonra sürücüler, ilerleyen dönemlerde Ford Pro Yazılımı aracılığıyla olası çarpışmalar ve hırsızlık olayları için gelişmiş araç güvenliği uyarılarından yararlanabilecek. Filo Çalıştırma Engelleme özelliği sayesinde, filo yöneticileri, çalışma saatleri dışında hırsızlığı veya yetkisiz kullanımı önlemek amacıyla E-Transit Courier’i uzaktan etkinleştirebilecek ve devre dışı bırakabilecek.

Dizel ve benzinli üretimi bu yıl başlıyor

E-Transit Courier, 2024'ün sonlarında Ford Otosan Craiova fabrikasında üretilecekken, dizel ve benzinli motorlu modellerin üretimi ise 2023’ün üçüncü çeyreğinde Craiova’da başlayacak. Ford Otosan, geçen yıl temmuz ayında Ford'un Romanya'daki Craiova fabrikasını satın almıştı. Fabrikada Courier için 490 milyon Euro yatırım yapacak.

Honda, 1,7 milyon aracını geri çağıracak Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bakan Bayraktar açıkladı! Kış saati uygulamasına geri dönülecek mi? Ekmek fiyatlarına zam gelecek mi? Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı açıkladı Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete’de Sur canisi Semih Çelik babasına sormuş: Seni nasıl öldüreyim?