Desmad, Destek Madenciliği ile büyüyor

Yatırım maliyetlerini azaltarak rekabetçi olmayı hedefleyen firmalar ile büyümek isteyen KOBİ’lere odaklanan Desmad, firmaların devlet destekleri konusunda maksimum faydayı sağlamasını hedefliyor.

Esra Özarfat |

Esra Özarfat
BURSA- Destek Madenciliği teması ile 2022'nin nisan yolunda Bursa'da faaliyetlerine başlayan Desmad, bugün Türkiye geneli 100 den fazla firmaya devlet destekleri konusunda yatırım danışmanlığı hizmeti veriyor. Yatırımın nihai öğelerini olmayı hedefleyen firmalar ile büyümek isteyen KOBİ'lere odaklandıklarını söyleyen Desmad Yatırım Teşvik Danışmanlığı Kurucu Ortağı Büşra Kuruoğlu, merkezi devlet destekleri konusunda maksimum faydayı elde edebilmelerinde de etkin rol oynadıklarını söyledi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, KOSGEB, Tübitak gibi kuruluşlar arasında ile firmalara sunulan destek kalemleri hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığını işaret eden Kuruoğlu, ayrıca yanlış yönlendirmeler nedeniyle hibe ve teşviklerden uzak kalan firmalara da dikkati çekti.

Desmad Yatırım Teşvik Danışmanlığı Kurucu Ortağı Ersin Aydın da yerel yatırımlarına uygun teşvik programlarını tespit ederek, en etkin şekilde kazançlarını sağladıklarını vurguladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından üretilen yatırım teşviklerinin önemine işaret eden Aydın, “Yatırımın konuşması ve yatırımın nerede olduğu desteklerini ve oranlarını etkiliyor. Yatırım teşvik belgesinin alınması tek başına yeterli değildir. Akabinde doğru muhafaza ve süre sonu tamamlama raporlarının şirketlerin maksimum fayda sağlayacak şekilde hazırlanması gerekmektedir” diye konuştu.

Malatya 5.9'luk depremle sarsıldı: Prof. Dr. Görür'den ilk açıklama geldi... Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Kaçak telefonda IMEI kırdırma devri bitti! Klonlanan hatlar tek tek kapanıyor Ünlü televizyon kanalı 155 kişiyi işten çıkardı, 27 yıllık programı kaldırdı Sözleri tepki çekmişti! Latif Aydemir, AK Parti'den istifa etti ABD'den, Türkiye’ye emekli maaşlarını artırın tavsiyesi!