Çin, elektrikli otomobil desteğini yüzde 20 azaltacak

Çin Maliye Bakanlığı, çevre dostu motora sahip araçlara sağlanan yardımın yüzde 20 azaltılacağını açıkladı.

Haber Merkezi | Foreks |

Çin Maliye Bakanlığı,  elektrikli motora sahip araçlara sağlanan yardımın yüzde 20 azaltılacağını, aralarında taksilerin de bulunduğu kamu sektörü otobüs ve otomobilleri için yüzde 10 oranında uygulanacağını, ancak bu alanda uygulamada olan sübvansiyon ve vergi indirimleri bu yılda da sürdürüleceğini duyurdu.

Çin, yeni alternatif motorla çalışan araçların 2020’deki 1,3 milyonluk üretiminin, 2021 yılında 1,8 milyona çıkmasını öngörüyor.

Volkswagen, Toyota, Tesla ve General Motors gibi üretici firmalar, Çin’deki elektrikli otomobil üretimlerinin kapasitelerini artırdılar.

Çin hükümeti, bugün satılan toplam araçların yüzde 5 kadarını oluşturan yeni tür motorla çalışan otomobillerin, 2025 yılında satılacak toplam otomobillerin yaklaşık yüzde 20’sini oluşturmasını istiyor.

Ekmek fiyatlarına zam gelecek mi? Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı açıkladı Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete’de Sur canisi Semih Çelik babasına sormuş: Seni nasıl öldüreyim? Aldi'nin Türk ailesi temalı reklamı tartışma konusu oldu Sayıştay raporunda ortaya çıktı! Sivil havacılık alarm veriyor!