Ceydak Kalıp, enerjisini güneşten almaya başladı

Sürdürülebilir biçimde büyümesine devam eden ve otomotiv sektöründe önemli projeleri üstlenen Ceydak Kalıp, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında enerjisinin tamamını karşılayacak güneş enerjisi santralini devreye aldı.

Ali Şahin |

ALİ ŞAHİN
BURSA - Kalıp tasarımı, üretimi ve yurtdışı proje devreye alma çalışmalarında ileri mühendislik ve üretim teknolojilerini kullanarak OEM'lerin tedarikçi ekosisteminde çözüm sağlayıcı bir kalıp şirketi olmak için çalışmalarını sürdüren Ceydak, her zaman tutarlı ve yüksek kaliteli hizmeti ile dikkatleri üzerine çekmeye başladı. 2019’dan bu yana faaliyet gösteren genç ama dinamik bir firma olduklarını belirten Ceydak Kalıp Genel Müdürü Kemal Kutay Can, “2 bin metrekare alanda kendimize ait fabrikamızda hizmet veriyoruz. Pandemi sonrası süreçle birlikte kalıp sektöründe yaşanan hareketlilik bizlere de büyüme anlamında olumlu yansıdı ve akabinde gelen süreçte makine parkurumuzdaki yenilenme ile birlikte gelişimimizi sürdürdük. Hatta o denemde ilk ihracatımızı Slovakya’ya gerçekleştirdik” diye konuştu.

Proje bazlı olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Can, “2023’ün ilk çeyreğinde özellikle Çin’e kayan bazı siparişler ve yeni projelere geçiş nedeniyle sektörde oluşan boşluk bir durağanlık getirdi. Biz de bu süreçte kendimizi yenilemek adına hamle yaptık. Verdiğimiz eğitimlerle ekibimizi güçlendirdik. Otomotiv sektöründe başlayacak yeni projeler ile sektörde tekrar bir hareketlilik bekliyoruz. Daha önce yaptığımız projelerle kendimizi ispatladık. Genellikle kaporta ve şasi parçaları üzerine çalışıyoruz. Togg’un batarya tutucularının talaşlı imalatını gerçekleştirirken, büyüme stratejimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Profesyonel 3D kalıp tasarımı, frezeleme, kalıp montajı ve deneme faaliyetleri ile kalıp projeleri yönetimi konusunda müşterilerimize çözümler sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sektörün gelişimine ayak uyduruyoruz”

Doğaya saygılı üretim yaptıklarını, karbon ayak izini düşürmek, ihracat hedeflerine ulaşmak için Avrupa yeşil mutabakat kapsamında gereken yatırımları da hayata geçirdiklerini belirten Kemal Kutay Can, “Otomotiv sektörünün içinde bulunduğu değişime ayak uydurmak adına biz de hem teknolojiye hem de sürdürülebilirlik çalışmalarına önem veriyoruz. Yakın zamanda devreye aldığımız 157KWh çatı tipi güneş enerjisi santralimiz ile birlikte enerji ihtiyacımızın tamamını yenilenebilir bir kaynaktan elde etmeye başladık. Bu santral ile birlikte önemli bir maliyet avantajı da elde ettik. Bu avantajımızı yeni freze, tel erezyon makinamız ve devreye almak üzere olduğumuz 250 Ton 5m x 3m tablalı alıştırma presimiz başta olmak üzere yeni yatırımlarımızda değerlendiriyoruz. Büyümemize paralel olarak halihazırda Mustafakemalpaşa OSB’de bulanan 3 bin m2 fabrikamızı da ilerleyen yıllarda devreye almayı planlıyoruz. Bununla birlikte, istihdam konusunda her sektörde olduğu gibi bizler de problemler yaşıyoruz. Nitelikli personel sorunu ile finansmana erişim konularının çözüme kavuşturulması gerekli” diye konuştu.

“Dev markalara hizmet veriyor”

Sac Metal Kalıpları alanında faaliyet gösteren Ceydak Kalıp AŞ. Tasarımdan final parça üretiminden, Fason işleme, MAP0 ve MAP1 Kalıp ihtiyaçlarına yönelik sektörün dünya devi markalarına parça üretme, kalıp işleme ve kalıp toplama hedefi ile çalışıyor. Son teknolojileri bünyesinde barındıran Ceydak sürdürülebilir büyümesi ve sürekli gelişimi ilke edinen kadrosu ile bugün Bursa, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Fas ve Avrupa'da bulunan lokasyonlarda otomotiv sektörünün dev markalarına hizmet veriyor.

Malatya 5.9'luk depremle sarsıldı: Prof. Dr. Görür'den ilk açıklama geldi... Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Kaçak telefonda IMEI kırdırma devri bitti! Klonlanan hatlar tek tek kapanıyor Ünlü televizyon kanalı 155 kişiyi işten çıkardı, 27 yıllık programı kaldırdı Sözleri tepki çekmişti! Latif Aydemir, AK Parti'den istifa etti ABD'den, Türkiye’ye emekli maaşlarını artırın tavsiyesi!