Mücevher İhracatçıları Birliği'nin yeni başkanı Burak Yakın oldu

Mücevher İhracatçıları Birliği'nde (MİB) yeni başkan ve yönetim kurulu üyeleri belirlendi. 745 üyenin geçerli oy kullandığı seçimde 418 oy olan Burak Yakın, birliğin yeni başkanı oldu.

Haber Merkezi |

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) çatısı altındaki ihracatçı birliklerinde seçim heyecanı devam ediyor. Bu birliklerden 6,8 milyar dolarlık ihracata sahip Mücevher İhracatçıları Birliği'nde (MİB) yeni başkan ve yönetim kurulu üyeleri belirlendi. 745 üyenin geçerli oy kullandığı seçimde 418 oy olan Burak Yakın, birliğin yeni başkanı oldu. Yakın'ın rakibi olan mevcut başkan Mustafa Kamar ise 327 oy aldı. MİB'in yeni başkanı Yakın, Nadir Petrol Rafineri'sinin CEO'luğunu yapıyor.

Eximbank'tan altın karşılığı kredi girişimde bulunacak

Seçimin ardından DÜNYA'ya açıklamalarda bulunan MİB Başkanı Burak Yakın, şunları söyledi: “Önceliğimiz sektör katma değerini artırmak olacak. İşçilik olarak çok ucuzuz. Bunu da yukarıya çekmek istiyoruz. Kuyumcukent'te info hattı kuracağız. Sektörünün tabanının da ihracatta gelişmesi gerekiyor. İhracata yeni başlayan ya da ihracat yapmak isteyen firmalarımızı bu modeli izle 7/24 bilgilendirecek, gerekli destekleri vereceğiz. Eximbank'tan altın karşılığı kredi almak için girişimlerimizi artıracağız. Türkiye Mücevher Meclisi'ni kurmayı hedefliyoruz. Türkiye'nin her noktasından sektör paydaşlarımız meclisimizde söz sahibi olacak, sektörel sorunları kısa sürede hep birlikte çözeceğiz."

Burak Yakın'ın yönetim kurulu listesinde şu isimler yer aldı:

1. Ayhan Güner - On Mücevherat
2. Fehmi Çanlı - Türkcan Kuyumculuk
3. Mevlut Yavuz - VIVO Kuyumculuk
4. Mustafa Yılmaz - Baha Kuyumculuk
5. Mehmet Çakar - MÇ Kuyumculuk
6. Ahmet İshakoğlu - Hira Hediyelik Eşya
7. Ümit Haspolat - Haspolat Kuyumculuk
8. Gürkan Merim - Model Kuyumculuk
9. Murad Köşker - Murad Kuyumculuk
10. Alen Bağ - Bağ Kuyumculuk
11. Alper Sözer - Sözer Kuyumculuk
12. Bilal Talay - İstanbul Kuyumculuk
13. Hüseyin Şaşmaz - Azzuro Kuyumculuk

Araç muayenesinde ek komisyona mahkemeden emsal karar! Paralar iade edilecek Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları Ev sahibi ve kiracı soluğu arabulucuda aldı, maaşa göre zamda anlaştı Bakanlık harekete geçti... Açık büfelere inceleme: Gıda israfı önlenecek Altın zeytin ilk kez görücüye çıktı! 300 dolardan satılıyor Bakan Yumaklı: Deprem bölgesi için 46 milyar liralık su yatırımı planlandı