FABTECH ABD Fuarı’nda Bursa rüzgarı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Ticaret Bakanlığı destekleriyle yürütülen Makine UR-GE Projesi kapsamında yaklaşık 80 sektör temsilcisi, ABD’de düzenlenen Kuzey Amerika'nın en büyük metal işleme, kaynak makineleri ve yan sanayi fuarı FABTECH’i ziyaret etti.

Esra Özarfat |

EKONOMİ (BURSA) - BTSO’nun Makine UR-GE standı ile katılım sağladığı fuarda, çok sayıda firma ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi. Fuarı değerlendiren Ermaksan Genel Müdürü ve BTSO Meclis Üyesi Ahmet Özkayan, Türkiye’nin makine sektöründe oldukça güçlü olduğunun altını çizdi. Özkayan, “Ülkemizin makine sektöründeki marka gücü dünyada çok ciddi bir yere sahip. Bu noktada kalite performansı çok iyi durumda. Bu gerçekten takdir görüyor. Türk makinesi dendiğinde firmalar gözü kapalı yatırım yapıyorlar. Çünkü referansları güçlü. Makine sektörümüz ABD’de çok güzel isim yapmış durumda. Fuarda katılım oldukça iyi. Çok fazla iş görüşmesi gerçekleştirdik. Fuardan sonra hızlı bir şekilde müşteri ziyaretlerimiz başlayacak. ABD bizim için çok önemli ve gelişen büyüyen bir destinasyon. ABD’ye yatırımlarımız ve ilgimiz de devam ediyor” dedi.

Durma Makina’nın Kuzey Amerika Sorumlusu Yüksel Taşkın da Kuzey Amerika’da 7 senedir yerleşik olarak faaliyet gösterdiklerini, FABTECH’in dünyanın en büyük sac şekillendirme makinelerinin sunulduğu fuarlardan bir tanesi olduğunu dile getirdi.

Çelik üretimi dünyada düştü, Türkiye’de yükseldi Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Milyonlarca iPhone kullanıcısını sevindiren gelişme: Önümüzdeki hafta geliyor Milyonları ilgilendiriyor: En düşük memur maaşı kaç TL olacak? İşte tahminler BYD, Türkiye'deki fabrikası için Fransız şirketle anlaştı Vural Çelik'in ailesi sessizliğini bozdu! Gülse Birsel'e yanıt verdiler