Anneler Günü alışverişi kargo sayısını artırdı

Tam kapanma nedeniyle Anneler Günü alışverişinin e-ticaret siteleri üzerinden yapılıyor olması, kargo sayısını yarı yarıya artırdı.

Haber Merkezi |

Anneler Günü nedeniyle kargo sayısı yüzde 50 oranında arttı. Anneler Günü'nün tam kapanma dönemine denk geldiği için alışverişlerin tamamının e-ticaret siteleri üzerinden yapıldığını söyleyen Aras Holding Taşıma Grup Başkanı Recep Demir, "Bu nedenle kargo yükü arttı. Bu dönemde e-ticaret sevkiyatlarına odaklanan şirketimiz Jetizz’in kargo sayısında yüzde 50 artış yaşandı. En fazla talep gören ürün grupları ise çiçek, züccaciye, kozmetik ve tekstil oldu.” dedi.

Alışkanlık devam edecek

Pandemi nedeniyle e-ticaretin hiç olmadığı kadar yükseldiğine dikkat çeken Demir, “Bu süreçte daha önce online alışveriş yapmayan insanlar bile zorunluluklar nedeniyle e ticaretle tanıştı. 2020’de e ticaret yüzde 66 büyüdü. 2021’de de bu büyüme daha büyük bir ivme ile devam ediyor. Özellikle kapanma dönemlerinde talep daha da artıyor. Tüketim alışkanlığı olarak online alışveriş rahatlığına hızlı bir uyum sağladık, pandemi sonrasında da bu devam edecek.” açıklamasını yaptı.


Eylül ayında WhatsApp’a gelen yeni özellikler! Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Dükkân kiraları esnafı da batırıyor! Artışlar ürünlere zam olarak yansıyor Kiracının enflasyonu ikiye katlandı: Zam farkı 30 puan... iPhone kullanıcılarını ilgilendiriyor: Bu güncellemeyi hemen yükleyin! IMF: Orta Doğu'daki çatışmanın önemli ekonomik sonuçları olabilir