İtalyan kozmetik üreticileri Beauty İstanbul Fuarı’nda buluştu

İtalyan Ticaret Ajansı’nın (ITA) organize ettiği İtalyan Ulusal Pavilyonu ile Beauty İstanbul 2024 Fuarı’na katılan İtalyan kozmetik üreticileri, yenilikçi ve yüksek kaliteli ürünlerini Türk ve uluslararası iş dünyasının beğenisine sundu. İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi fuarı ziyaret ederek katılımcı İtalyan firmalarla sohbet etti.

Haber Merkezi |

İtalyan kozmetik sektörünün dünya genelindeki rekabet gücünü artırmak ve yenilikçi ürünlerini uluslararası platformda tanıtmak amacıyla önemli bir organizasyon düzenleyen ITA, geçtiğimiz yıl Türkiye'ye 134 milyon dolarlık kozmetik ihracatı gerçekleştirildiğini bildirdi.

İtalya geçen yıl 8,2 milyar USD değerinde kozmetik ihraç etti

Son yıllarda Türkiye’nin kozmetik ithalatında hatırı sayılır bir artış olduğuna dikkat çeken ITA İstanbul Direktörü Marco Pintus, İtalya’nın küresel bir oyuncu olarak geçen yıl 8,2 milyar USD değerinde kozmetik ihraç ettiğini, Türkiye’ye yapılan ihracatında da %30 oranında kayda değer bir artış yaşandığını vurguladı. Geçtiğimiz yıl Türkiye’ye yapılan kozmetik ihracatında 134 milyon USD’lik bir değer elde edildiğini belirten Pintus, “bu rakam, İtalya’nın bugüne kadar Türkiye’ye yaptığı en yüksek kozmetik ihracatı olarak kayıtlara geçti. İtalyan kozmetik ürünleri, son iki yılda yüzde 106 oranında büyüme göstererek Türkiye pazarındaki payını yüzde 9’a çıkardı. İtalya, Türkiye’nin kozmetik ithalatında Fransa ve Almanya’nın ardından üçüncü sırada yer alıyor” dedi.

Sürdürülebilir doğal içerikler ve yüksek güvenlik standartlarına olan güçlü taahhütleriyle tanınan İtalyan kozmetik üreticileri, Beauty İstanbul 2024 Fuarı’nda İtalyan kozmetik sektörünün inovasyon ve kaliteye verdiği önemin altını çizdi. İtalyan kozmetik üreticisi firmaların Türk iş dünyası ile daha yakın ilişkiler kurmasına ve karşılıklı ticaret hacminin artmasına katkı sağlayan fuar, iş dünyası profesyonelleri için önemli bir buluşma noktası oldu.

Sayıştay raporunda ortaya çıktı! Sivil havacılık alarm veriyor! Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın En düşük emekli aylığına enflasyon ayarı! İyileştirme masada Kredi ile araç alacaklar dikkat! Faiz düşüşü için ilk sinyal geldi iPhone’a yapay zeka dopingi! Tarih belli oldu, sınırlı sayıda telefonda desteklenecek İETT'den dört ilçeye yeni hat ve 1662 ek sefer