Türkiye yenilenebilir enerji rotasında yeni ihaleler var

Türkiye yenilenebilir enerji yatırımlarını hızlandırmak için harekete geçiyor. Edinilen bilgiye göre, 2035 yılına kadar yılda en az 2 bin megavat kapasiteli ihale düzenlenmesi planlanıyor.

Haber Merkezi |

Bloomberg'e konuşan kaynakların verdiği bilgiye göre, Türkiye yenilenebilir enerji yatırımlarını hızlandırmak için 2035 yılına kadar yılda en az 2 bin megavat kapasiteli ihale düzenlemeyi planlıyor.

Üst düzey yetkililer, Enerji Bakanlığı’nın Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) olarak bilinen model kapsamında ihalelerin gelecek yıl devam edeceğini belirtti.

Bakanlık daha önce rüzgar ve güneş enerjisi santralleri kurmak için lisans almış ancak bu lisanslarını kullanmayan şirketleri de harekete geçirmek için çalışıyor.

Enerji Bakanlığı konu hakkında yorum yapmadı.

Enerji araştırma şirketi Ember’ın bölgesel lideri Ufuk Alparslan kullanılmayan kapasitenin piyasaya yeni girecek yatırımcıların fırsatını sınırladığı için bir sorun olduğunu belirtti.

Türkiye 2022-2035 Ulusal Enerji Planı’nda güneş ve rüzgar enerjisi için yıllık yeni kapasite gereksinimi sırasıyla ortalama 3,1 ve 1,4 GW olarak belirtilmişti.

Birleşik Arap Emirlikleri Temmuz 2023’te Türkiye’ye yaklaşık 30 milyar dolar enerji yatırımı yapacağını belirtti ancak bu alanda henüz bir anlaşma duyurulmadı.

Honda, 1,7 milyon aracını geri çağıracak Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bakan Bayraktar açıkladı! Kış saati uygulamasına geri dönülecek mi? Ekmek fiyatlarına zam gelecek mi? Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı açıkladı Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete’de Sur canisi Semih Çelik babasına sormuş: Seni nasıl öldüreyim?