Talep endişeleri petrol fiyatlarını geriletti

Uluslararası piyasalarda petrol piyasalarında, ABD'nin Teksas eyaleti ve çevresinde etkili olan kutup soğuklarının getirdiği arz endişeleri yerini kapanan rafinerilerin yol açtığı talep endişelerine bıraktı.

Haber Merkezi | Foreks |

Teksas ve civarındaki soğuk hava, ham petrol sıkıntısı nedeniyle üretimlerini durduran rafinerilerin üretime geri dönmelerini kolay  olmayacağı, zaman alacağı değerlendirmeleri ham petrol talebinde  zayıflama endişelerini yol açtı.

ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı varil başına 62,09 dolar seviyesine kadar geriledi ve şu sıralarda düne göre 94 cent düşüşle varil başına 62,99 dolar  seviyesinden işlem görüyor.

NYMEX'de Batı Teksas petrolü ise 1,04 dolar kayıpla varil başına 59,48 dolar seviyesinde.

Analistler, rafinerilerin kapalı kalmalarının ABD'de ham petrol stoklarını önümüzdeki haftalarda artmasına yol açacağını, bazı  rafinerilerin gelecek ay yapmayı planladıkları bahar bakımını öne  çekmelerinin de talebi zayıflatacağını öngörüyorlar.

OPEC+'nın nisan ayı sonrasında arz kısıntısını gevşeteceği yönündeki haberler de petrol fiyatları üzerinde baskı yaratıyor.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor: İşte yıl sonu için beklenen zam oranı... Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü? Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı?