Spot elektrikte rekor 2.700 TL’yi aştı

EPİAŞ elektrik piyasasında gerçekleşen işlemlerde yarın için uzlaşma fiyatı MWh başına 2.712 TL ile rekor seviyeye çıktı.

Haber Merkezi |

Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ) Gün Öncesi Piyasasında (GÖP) 9 Haziran tarihi için gerçekleşen saatlik elektrik uzlaşma fiyatlarının aritmetik ortalaması 2.712,07 TL/MWh oldu. Bu rakam GÖP’te tüm zamanların en yüksek spot elektrik fiyatını temsil ediyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, piyasada 8 Haziran için belirlenen Piyasa Takas Fiyatı (PTF) 2.571,94 TL/MWh olmuştu. Bu rakam bir önceki rekor seviyeyi gösteriyor.

Döviz bazlı bir inceleme yapıldığında ise son rekorun hem USD hem de EUR cinsinden 13 Şubat 2012 tarihli Piyasa Takas Fiyatının (PTF) gerisinde kaldığı görülüyor.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarında satışlar düştü Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları Sıfır otomobil fiyatlarına zam geldi: İşte marka marka güncel fiyatlar... Şirket aracı ile yapılan aşırı hız işten çıkarma sebebi sayılıyor! Kepenk indiren şirket sayısı artıyor! Üç yılda 79 bin 485 şirket kapandı Araç sahipleri dikkat! Trafik sigortasına yeni sistem geliyor: İşte detaylar...