Saudi Aramco 2. çeyrekte tahminlerin üzerinde kar açıkladı

Suudi Arabistanlı petrol şirketi Aramco, hafta sonu açıkladığı 2. çeyrek bilançosunda 95,47 milyar riyal (25,46 milyar dolar) net kar ile analistlerin 23,2 milyar dolar olan tahminlerini aştı.

Haber Merkezi |

Dünyanın en değerli şirketlerinden biri olan Suudi Arabistanlı petrol şirketi Aramco, hafta sonu 2. çeyrek bilançosunu tahminlerin üzerinde açıkladı.

Şirketin açıklamasına göre 2. çeyrek dönemde net kar 95,47 milyar riyal (25,46 milyar dolar) ile analistlerin 23,2 milyar dolar olan tahminlerini aştı. Geçen yılın aynı döneminde ise şirketin net karı 24,6 milyar dolardı.

Suudi kuruluşuhn karında bu yıl %35 değer kazanan petrol fiyatının önemli etkisi görüldü. Aramco, 2. çeyrek için 18 milyar dolarlık temettü ödemesi yapacağını da duyurdu.

Şirket aracı ile yapılan aşırı hız işten çıkarma sebebi sayılıyor! Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları Kepenk indiren şirket sayısı artıyor! Üç yılda 79 bin 485 şirket kapandı Araç sahipleri dikkat! Trafik sigortasına yeni sistem geliyor: İşte detaylar... Doğal gaza ekimde zam gelecek mi? BOTAŞ'tan açıklama Rahmi Koç 20 yıl sonra itiraf etti: 5 işe yatırım yaptık, 4'ü battı