OPEC+ zayıflayan talep görünümünü görüşecek

OPEC+ bugün gerçekleştireceği Ortak Bakanlık İzleme Komitesi (JMMC) toplantısında, zayıflayan talep görünümünü tartışacak.

Reuters |

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) ve Rusya önderliğindeki diğer petrol üreticilerinin oluşturduğu OPEC+, artan COVID-19 vakaları ve Libya'nın artan petrol üretimi karşısında zayıflayan talep görünümünü görüşecek.

Ancak OPEC+ kaynaklarına göre, izleme heyetinin bugünkü toplantısında acil eyleme geçilmesi gibi bir tavsiye kararı alınması beklenmiyor.

OPEC lideri Suudi Arabistan ve Rusya önderliğindeki OPEC üyesi olmayan üreticilerin temsil edildiği JMMC bugün toplanacak.

OPEC+ piyasada arz ve talep arasında denge sağlanması, petrol fiyatlarını artırmak ve stokları azaltmak için Ocak 2017'den beri petrol arzında kesinti yapmaktaydı.

Mevcut petrol arz kesintisini günlük 9,7 milyon varilden günlük 7,7 milyon varile düşüren OPEC+, Ocak ayından itibaren kesinti miktarını günlük 2 milyon varil düzeyinde azaltmayı planlıyor.

OPEC analistleri, talepteki düşme eğilimi göz önüne alındığında arz kesintisini hafifletme kararının daha ileri bir tarihe ertelenebileceğini düşünüyorlar. Ancak Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya arz kesintilerinin planlanan tarihte uygulanacağını açıklamışlardı.

OPEC+'ın bir sonraki toplantısı 30 Kasım'da yapılacak.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken Köfteci Yusuf çıkışı Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Ambulansın önünü kesip 112 çalışanlarını dövenler yakalandı Ayçiçek yağı fiyatlarında rekor: 3 ayda 3 zam! Fiyatlar daha da yükselecek mi? TÜSİAD Başkanı Turan: Önceliğimiz, ekonomik istikrar ve güven tesisi Ev almak isteyenler en karlı yolu buldu! Akın akın kredi çekiyorlar