Japonya, 10 yıl içerisinde hidrojeni ana enerji kaynağı yapacak

Karbon salınımını sıfıra indirmeyi hedefleyen Japonya, 2030'a kadar hidrojeni ana enerji kaynağı haline getirmeyi planlıyor.

Haber Merkezi |

Japonya, 2030'a kadar hidrojeni ana enerji kaynağı haline getirecek. Nikkei gazetesinin haberine göre Japonya, 2030 yılına kadar hidrojeni 30 nükleer reaktörden daha fazla enerji üretmek için yeterli bir enerji kaynağı haline getirmeyi amaçlıyor.

Karbon salınımını azaltma çabaları çerçevesinde de bu hedefi gerçekleştirmek için çalışan Japonya, ticari olarak yaşayabilir bir hidrojen teknolojisi geliştirecek.

Japon hükümeti, hidrojenin elektrik jenaratörülre için bir yakıt haline getirilmesi teknolojisinin desteklenmesi için 2 trilyon yen fon sağlayacak.

Türkiye’nin en zengin 28 iş insanı belli oldu! Forbes açıkladı, liste güncellendi: Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Ünlü köftecide domuz eti iddiası: Bakanlıktan açıklama İş dünyası zam için harekete geçti! Asgari ücret tartışmaları başladı Fed tutanakları: Üyelerin büyük çoğunluğu faiz indirimini destekledi Honda, 1,7 milyon aracını geri çağıracak