IEA, yenilenebilir enerjide rekor kapasite artışı bekliyor

IEA bugün yayınladığı yıllık raporunda, bu yıl global yenilenebilir enerji kapasitesinin geçen yıla göre yüzde 4 artarak 198 GW seviyesine ulaşmasını beklediğini duyurdu.

Ulusararası Enerji Ajansı (IEA) bugün yayınladığı raporda, bu yıl ve gelecek yıl rekor miktarda yenilenebilir enerji kapasitesinin devreye alınmasını, ekonomik daralma ve COVID-19 krizi nedeniyle fosil yakıt kapasitesini düşmesini beklediğini açıkladı.

Bu, yenilenebilir enerji kapasitesinde artışın tüm dünya enerji kapasitesinde artışın yüzde 90'ını oluşturacağı anlamına geliyor.

Yenilenebilir kaynaklardan enerji üretiminin bu yıl global olarak yüzde 7 büyümesini bekleyen IEA, bunun İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görülen en büyük artış olarak kayıtlada geçecek.

Yenilenebilir enerji kapasitesinde artışın gelecek yıl neredeyse yüzde 10 olacağını öngören IEA, bunun 2015'ten bu yana görülen en büyük artış olacağını da vurguladı.

Ayçiçek yağı fiyatlarında rekor: 3 ayda 3 zam! Fiyatlar daha da yükselecek mi? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın TÜSİAD Başkanı Turan: Önceliğimiz, ekonomik istikrar ve güven tesisi Ev almak isteyenler en karlı yolu buldu! Akın akın kredi çekiyorlar Cem Garipoğlu'nun öldüğüne neden inanılmıyor? Epözdemir yanıtladı... Coca-Cola’ya zam geliyor! Tarih belli oldu: İşte zamlı kola fiyatları