EPDK'dan deprem bölgesindeki elektrik dağıtım şirketlerine ödeme ertelemesi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkileri nedeniyle Akedaş, Dicle, Fırat ve Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. için avans ödemelerini ertelerken, temerrüt faizi uygulanmayacağını ve alınan önlemlerin 31 Mart 2025’e kadar geçerli olacağını açıkladı.

Haber Merkezi |

Resmî Gazete'de yayımlanan karara göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği'nin 140. maddesi uyarınca, Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş., Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş., Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. şirketleri için bazı önlemler alındığını duyurdu.

Karara göre, bu şirketler, ödemekle yükümlü oldukları avans ödeme bildirimlerinde belirtilen bedellerin ilgili fatura dönemine ilişkin son ödeme tarihine kadar ertelenecek. Ayrıca, avans ödemelerinin ertelendiği süre boyunca piyasa işletmecisi ve piyasa katılımcısına temerrüt faizi uygulanmayacak.

Alınan önlemler, 31 Mart 2025 tarihine kadar geçerli olacak şekilde belirlenmiştir ve karar, 1 Ekim 2024 tarihinde yürürlüğe girecek.

İPA Başkanı Buğra Gökce: 784 bin kişi yasal takip altında Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları İstanbullular dikkat! Hava bir anda soğuyacak, tarih belli oldu Bankaların promosyon yarışı kızıştı: Emeklilere uyarı geldi: 'Acele etmeyin' Birleşik Krallık bu Türk yatırımını konuşuyor: 1 milyar sterlinlik yatırım İstanbul’dan daire fiyatına Roma'dan ev alınıyor