Çin’deki Changqing yataklarında gaz üretimi arttı

400 milyon kadar insana gaz temin eden Çin'in en büyük gaz üretim alanı olan Changqing yataklarında günlük gaz üretimi 150 milyon metreküpü aştı. Üretim geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artış gösterdi.

Haber Merkezi |

Çin’in en büyük gaz üretim alanı olan Changqing yataklarının günlük gaz üretimi, içinde bulunduğumuz yılın başından bu yana 150 milyon metreküpü aştı. Bu miktar, geçen yılın aynı döneminde çıkarılan gaz hacminden on milyon metreküp fazla.

Söz konusu yatakları işleten şirket olan PetroChina Changqing Oilfield Co., bu havzanın geçen yıl altı milyar metreküp doğal gaz ürettiğini ve bunun da bir önceki yıla kıyasla yüzde 4 oranında bir artışa tekabül ettiğini açıkladı.

Üretim sahası, 400 milyon kadar insanın yaşadığı 40 kente gaz temin ediyor. Kış ayının başladığı Kasım 2022 tarihinden beri Changqing Oilfield bölgeye 15 milyar metreküpe yakın gaz sağladı.

iPhone’a yapay zeka dopingi! Tarih belli oldu, sınırlı sayıda telefonda desteklenecek Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın İETT'den dört ilçeye yeni hat ve 1662 ek sefer Türkiye, rekabetçilik endeksinde son beş yılda geriledi Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor: İşte yıl sonu için beklenen zam oranı... Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü?