Avrupa doğal gaz fiyatları düştü

Avrupa'da doğal gaz fiyatları depolama seviyelerinin tam kapasite dolu olmaya yakın olması nedeniyle düşüşe geçti.

Haber Merkezi |

Avrupa doğal gaz fiyatları bugün geriliyor.


Avrupa gösterge doğal gaz fiyatları, neredeyse dolu depolama seviyeleri ve düşük talebin Avustralya LNG üretimini kısıtlayan uzun süreli işçi grevi riskini dengelemesi ile bugün düşüşü sürdürüyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Ekim vadeli doğal gaz kontratı bugün en son Ice Endex'te önceki kapanışına göre 2,54 EUR düşüşle 36,84 EUR/MWh seviyesinden işlem gördü.

İngiltere NBP hub’ı eşdeğeri en son 6,35 p düşüşle 91,18 p/th seviyesinden satış yaptı.

Chevron'un Gorgon ve Wheatstone terminallerinde 7-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek işçi grevlerinin Avrupa'nın arz görünümüne zarar vereceği yönündeki endişeler hafifliyor.

Bir analist, “Duyurulan kesintiler bile söz konusu kapasitenin yalnızca %20'si kadar bir azalma anlamına geliyor. Önümüzdeki haftalarda gaz üzerindeki herhangi bir etkinin çok sınırlı olacağı açıkça görülüyor” ifadelerini kullanıyor.

Avrupa Gaz Altyapısı (GIE) verilerine göre, AB çapındaki depolama sahaları en son %93 dolu olarak görüldü.

Spot piyasada ise TTF gün öncesi kontratı en son 0,05 EUR düşüşle 34,82 EUR/MWh seviyesinden satış yaptı. NBP eşdeğeri ise 2,25 p düşüşle 87,75 p/th'e geriledi.

İş yeri kiraları yüzde 70 arttı! Şişli, Beyoğlu, Kadıköy’de makas açılıyor Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın DEM Parti’den yeni anayasa tartışmalarına yanıt: 'Anayasa tartışmaları doğru yerden başlamadı' Hoşgeldin faizleri yükselişe geçti, yatırımcılar soluğu bankada aldı Meteoroloji uzmanı açıkladı: Soğuklar soba yaktıracak Okan Buruk'tan Fatih Terim'e cevap geldi: 'Bu sözler bana olabilir...'