ABD'de petrol stoklarındaki keskin artış fiyatları düşürdü

ABD ham petrol stoklarının geçtiğimiz hafta keskin artış gösterdiklerine işaret etmesi uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarını düşürdü.

Haber Merkezi | Foreks |

Amerikan Petrol Enstitüsü (API)  verilerinin stoklarda haftalık 12,8 milyon varillik bir artışa işaret etmesinin tetiklediği kar realizasyonları ile Brent petrolünün varil fiyatı bu sabah 66,78 dolara kadar geriledi. Mayıs vadeli Brent petrolü  şu sıralarda 53 cent düşüşle varil başına 66,99 dolardan işlem görüyor.

NYMEX'de Abd hafif petrolü de 45 cent düşüşle varil başına 63,56 dolar seviyesinde.

Analistler, Yemenli Husilerin Suudi Arabistan'a yönelik füze ve SİHA saldırılarının petrol arzına herhangi bir etkisinin olmadığının netleşmesinin de kar realizasyonunu tetiklediğini ifade ediyorlar.

Piyasalar bugün ABD Enerji Bakanlığı'nın açıklayacağı haftalık stok verilerini izleyecek.

Analistler varil başına 67,12 dolar desteğinin altına inen Brent petrolünün varil başına 66,75 dolar desteğinde tutunmasını bekliyorlar. Yukarı hareketlerde ise  ise varil başına 67,994 dolar  seviyesi en yakın direnç olarak görünüyor.

Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar