"ABD temiz enerjide tam potansiyele ulaşmalı"

ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm, 23 trilyon dolarlık temiz enerji pazarında tam potansiyele ulaşmak ve nükleer silahları modernize etme gereğine işaret etti.

Haber Merkezi | Foreks |

ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm, Beyaz Saray'da düzenlediği  ilk basın toplantısında, temiz enerjinin 23 trilyon dolar büyüklüğünde bir pazar olduğunu ve ABD'nin bu pazarda potansiyelini tamamen kullanamadığını söyledi.

“ABD konu temiz enerjiye yatırıma geldiğinde mevcut durumda geride  kalıyor" diyen Granholm, özellikle Çin'in gerisinde kalındığına işaret etti. Çin'in yeşil enerji piyasasına girdiğini belirten Granholm, "Bizim pasifliğimiz onların fırsatı oluyor" diye konuştu.

Granholm, Başkan Biden'in açıkladığı altyapı yatırım planına, özellikle yeşil enerjiye yatırıma siyaset üstü bir destek geleceğine  inandığını da vurguladı.

Bakan diğer yandan ülkesinin ulusal güvenlik için nükleer  silahlarını modernize etmesi gerektiğini söyledi.

Kongre'nin onaylaması halinde Biden'ın altyapı planından nükleer  silahların modernizasyonuna da kaynak ayrılacağını belirten Granholm, "Nükleer silahları modernize etmemiz gerek. Mevcut kapasiteyi korumaya,  güvenli ve etkili tutmaya devam etmemiz gerek. Bu sayede diğer ülkelerin  muhtemel nükleer saldırganlığı caydırabiliriz" dedi.

2019 itibarıyla ABD'nin 6100 adet nükleer savaş başlığı bulunuyor. Bunların 2300'ünün artık kullanılamaz durumda olabileceği ifade  ediliyor.

Kredi kartından nakit çekemeyen çözümü böyle buldu: 1 yılda katlandı Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Petrol fiyatları tırmanıyor! İran rafinerileri hedef tahtasında YouTube hesaplarına erişim sorunu yayılıyor! Kanallar silindi Eylül ayında WhatsApp’a gelen yeni özellikler! Dükkân kiraları esnafı da batırıyor! Artışlar ürünlere zam olarak yansıyor